Fragment de la portada del llibre guanyador.
César Mallorquí guanya el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil.
Madrid

César Mallorquí guanya el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil, dotat amb 20.000 euros

El barceloní César Mallorquí ha obtingut aquest dimarts el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil corresponent al 2013 per la seva obra "La isla de Bowen". El guardó, dotat amb 20.000 euros, el concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

RedaccióActualitzat

César Mallorquí (Barcelona, 1953) ha obtingut aquest dimarts el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil corresponent al 2013 per la seva obra "La isla de Bowen", un llibre d'aventures a l'estil dels de Jules Verne o Arthur Conan Doyle, amb illes misterioses, assassinats, minerals preciosos, herois i manuscrits medievals.

El guardó, dotat amb 20.000 euros, el concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per distingir una obra d'autor espanyol, escrita en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat i editada a Espanya durant el 2012.

El jurat ha decidit premiar l'obra de Mallorquí per ser "un cant a l'aventura i homenatge a la literatura clàssica, escrita amb passió, amenitat, humor i intel·ligència i per l'excel·lent construcció dels personatges i les trames".

Mallorquí va estudiar Periodisme a la Universitat Complutense de Madrid i va treballar a "La Codorniz", que havia fundat el seu pare, i a la Cadena SER. Després va treballar en una agència de publicitat nord-americana.

Anar al contingut