Clara Sánchez i Ángeles González-Sinde quan han rebut el premi.
Clara Sánchez i Ángeles González-Sinde quan han rebut el premi.
Barcelona

Clara Sánchez guanya el Premi Planeta i Ángeles González-Sinde queda finalista

L'escriptora de Guadalajara ha guanyat amb la novel·la "El cielo ha vuelto", la història d'una model a qui algú li desitja la mort. El Planeta, amb 600.000 euros, és el premi més ben dotat de la literatura després del Nobel. "El buen hijo" d'Ángeles González-Sinde ha quedat finalista.

RedaccióActualitzat

Clara Sánchez és la guanyadora del Premi Planeta amb la novel·la "El cielo ha vuelto". Amb 600.000 euros, el guardó és el més ben dotat del món després del Nobel de Literatura. El llibre explica la història d'una exitosa model de passarel·la que descobreix que la terrible revelació que una vident li va fer temps enrere s'està convertint en realitat. Algú li desitja la mort i li està fent la vida impossible.

Clara Sánchez va néixer a Guadalajara i va passar la infància a València, per acabar instal·lant-se a Madrid, on va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat Complutense. Sánchez va guanyar el Premi Nadal 2010 amb "Lo que esconde tu nombre". La seva obra està en procés de traduir-se a 15 països i, a més, és autora d'un blog on fa recomanacions i apunts literaris. En el seu discurs en rebre el premi, Sánchez ha demanat el Nobel de Literatura per Ana María Matute.

La finalista d'aquesta edició ha estat l'exministra de Cultura, guionista i directora Ángeles González-Sinde, amb la novel·la "El buen hijo", guardonada amb 150.000 euros. La història de Sinde se centra en un home de 36 anys que viu i treballa amb la seva mare vídua en el seu negoci. Un seguit de fets el porten a sentir-se insatisfet i a voler escapar d'aquest entorn. La novel·la mostra un home gris que floreix quan s'enamora.

L'entrega s'ha fet al Palau de Congressos de Catalunya, en presència de 1.300 persones, entre les quals hi havia el president de la Generalitat, Artur Mas.

 

Anar al contingut