Madrid

Duran avisa Rajoy que si no actua hi haurà una declaració unilateral d'independència

El portaveu de CiU al Congrés reclama una "resposta política" a Rajoy si no vol que el Parlament voti una Declaració Unilateral d'Independència (DUI). El president espanyol li respon que la seva agenda per a Catalunya es manté en la línia d'ajudar-la a superar la crisi i a mantenir els "llaços històrics".

RedaccióActualitzat

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que si no s'actua per donar una "resposta política" a les pretensions sobiranistes de Catalunya hi acabarà havent una "declaració unilateral d'independència (DUI)" per part del Parlament.

Duran ha fet aquest avís durant la sessió de control del Congrés tot assegurant que no era cap "amenaça" i que ell és de l'opinió que arribar a aquest extrem "no seria bo ni per a Catalunya ni per a Espanya".

Rajoy li ha respost que la seva agenda per a Catalunya és seguir adoptant mesures que ajudin a superar la crisi i a continuar treballant per a mantenir els "llaços històrics, afectius i socials" entre Catalunya i Espanya.

En aquest sentit, li ha demanat a Duran i Lleida que faci pedagogia i defensi posicions sensates per evitar la DUI i ha insistit en la seva defensa del marc constitucional com a única sortida per a les aspiracions sobiranistes de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut