Barcelona

Els crítics d'art consideren censura la decisió de l'Ajuntament de descartar la foto del torero

L'Associació Catalana de Crítics afirma que la imatge no conté cap al·lusió a la violència sinó que és un exemple gràfic de superació personal i demana a l'Ajuntament que rectifiqui.

RedaccióActualitzat

L'Associació Catalana de Crítics d'Art considera un acte de censura que l'Ajuntament de Barcelona hagi descartat la fotografia del torero Juan José Padilla per a les banderoles de promoció de la mostra World Press Photo 2013 al Centre de Cultura Contemporània.

Segons un portaveu de l'Ajuntament, la imatge no ha estat censurada sinó que se n'ha triat una altra perquè la del torero no s'adequava als valors de la campanya "Barcelona inspira".

L'Associació Catalana de Crítics demana a l'Ajuntament que rectifiqui la decisió perquè un cosa és prohibir l'espectacle taurí i una altra de molt diferent és prohibir una imatge que no conté absolutament cap al·lusió a la violència. L'associació també es pregunta si a partir d'avui el consistori prohibirà la reproducció de totes les pintures taurines de Picasso.

Per la seva banda, el CCCB considera el retrat de Padilla un exemple gràfic i impactant de superació personal i professional i continuarà promocionant l'exposició amb la fotografia del torero.

La imatge de Juan José Padilla tornant a les places de toros després d'una agafada és del fotògraf espanyol Daniel Ochoa de Olza i forma part del reportatge amb què l'artista va guanyar el segon guardó al prestigiós premi de fotoperiodisme World Press Photo 2012.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut