País Basc

Fagor anuncia suspensió de pagaments i el govern basc ho qualifica com "la pitjor notícia econòmica de l'any"

La companyia basca estava treballant en diverses vies per trobar una sortida que garantís la seva viabilitat, però al final, assegura, s'ha vist obligada a adoptar aquesta mesura superada per la crisi. I és que no disposa de prou diners per pagar alguns proveïdors i necessita 120 milions d'euros. El govern basc qualifica aquesta decisió com "la pitjor notícia econòmica de l'any".

RedaccióActualitzat

L'empresa d'electrodomèstics Fagor ha anunciat suspensió de pagaments. La companyia basca estava treballant en diverses vies per trobar una sortida que garantís la seva viabilitat, però al final, assegura, s'ha vist obligada a adoptar aquesta mesura superada per la crisi. I és que no disposa de prou diners per pagar alguns proveïdors i necessita 120 milions d'euros.

El govern basc qualifica aquesta decisió com" la pitjor notícia econòmica de l'any". El portaveu Josu Erkoreka ha manifestat que l'executiu "lamenta" la situació creada i ha anunciat que farà tots els possibles per garantir la viabilitat de l'empresa i minimitzar el seu impacte econòmic. El govern basc, a més, es resisteix a donar per liquidada l'empresa i diu que treballarà per salvar les parts de Fagor que siguin viables.

Fagor Electrodomésticos va presentar el 2012 unes pèrdues de 89 milions d'euros, arran de la caiguda del consum, de la inversió destinada a l'expansió internacional i del procés d'adaptació a la nova realitat dels mercats. A més, va facturar 1.167 milions d'euros, un 9% menys que un any abans. Durant el primer semestre d'aquest any, la companyia tancava la xifra de negoci de 491 milions d'euros, respecte als 609 milions del primer semestre de 2012, un 19% menys respecte al mateix període de l'any passat.

El passat mes de maig, la Corporació Mondragón ja va aprovar per unanimitat la creació d'un fons de reestructuració i treball societari de suport a la cooperativa de 70 milions d'euros així com una rebaixa salarial del 6,48% per als treballadors de Fagor. Prèviament, els socis de la companyia ja van votar la rebaixa salarial del 6,48% en les seves assemblees generals. Al juliol, la companyia també va acordar suprimir la paga extra de l'estiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut