Tarda de més núvols però poca pluja

El cap de setmana ha començat amb núvols abundants per l'arribada d'un front, tot i que no esperem precipitacions molt significatives. Les temperatures continuaran força suaus. Diumenge, el front es retirarà, però ho farà a la tarda.

Actualitzat

La gran borrasca atlàntica marca la pauta meteorològica del cap de setmana. Hi ha dos factors associats a la pertorbació que s'han de tenir en compte: d'una banda, el predomini de vents del sud, que mantindran l'ambient suau i xafogós. Per l'altra, l'avanç d'un front que deixa un cel més enterbolit i que no porta gaire pluja.

La part més activa del front arribarà gairebé la matinada de dissabte a diumenge, però la nuvolositat prefrontal fa la guitza des de primeres hores. Cap a la costa es mantenen els núvols baixos, fins i tot amb alguns plugims intermitents. Al mateix temps, els núvols alts i mitjos arriben per ponent. A la tarda, aquests núvols associats al front es faran més compactes, fins i tot podran deixar alguns ruixats molt febles i dispersos, més probables a última hora i cap al vessant sud del Pirineu de Lleida.

La dinàmica de les temperatures continuarà per la banda alta. Les mínimes han baixat una mica a punts del nord de Lleida o Barcelona, mentre que han pujat entre 1 i 4 graus a la resta del territori. Les màximes seran lleugerament més curtes a causa del cel tapat. Al Pirineu occidental, el descens serà una mica més notable. El garbí farà enfilar-se les temperatures a l'Alt Empordà.

El vent dominant serà de component sud i bufarà amb cops moderats al nord de la costa Brava i al Pirineu.

Al País Valencià, el cel es veurà força carregat de núvols alts i mitjos, més compactes cap a Castelló. A les Balears, els núvols seran més compactes, però alternaran amb algunes clarianes.

Diumenge, front en retirada

Diumenge, el front acabarà de passar. La primera part del dia encara estarà sota la influència dels núvols i algunes pluges febles a ponent. A la tarda, s'aniran obrint clarianes. Hi haurà pocs canvis a les temperatures.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut