L'alcalde Trias ha buscat el consens polític abans de decidir-se. (Foto: EFE)
L'alcalde Trias ha buscat el consens polític abans de decidir-se. (Foto: EFE)
Jocs Olímpics

Trias assegura que el COE li ha demanat que presenti la candidatura el 2026

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat que el Comitè Olímpic Espanyol li ha demanat que Barcelona presenti la candidatura per acollir els Jocs Olímpics d'hivern el 2026 i no el 2022.

Actualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) li ha demanat que Barcelona presenti la candidatura per acollir els Jocs Olímpics d'hivern el 2026 i no el 2022.

En una intervenció en el ple municipal, després que el PP hagi demanat la retirada de la candidatura per al 2022, Trias ha revelat que, en les trobades que ha mantingut en les últimes setmanes, el COE li aconsella no optar als jocs del 2022 i sí als del 2026, encara que li asseguren que si opta pel 2022 estaran al seu costat.

"El problema d'aquesta candidatura és que no l'hem explicat per complir l'acord amb el COE de no fer-ho fins a la fi del procés de la candidatura de Madrid", ha explicat l'alcalde.

Trias ha assenyalat: "Si no em puc presentar davant l'opinió pública amb el suport dels socialistes, ERC i PP, no ho farem el 2022, però no deixaré de treballar pel 2026", i ha demanat als grups que l'ajudin i juguin "més clar i amb menys tacticisme".

El ple ha rebutjat aquest divendres la proposta d'ICV-EUiA que Barcelona renunciï per sempre a organitzar uns jocs olímpics, amb els vots en contra de CiU, el PSC, el PP i Unitat per Barcelona, i només a favor dels ecosocialistes.

Anar al contingut