Mariano Rajoy, a la cimera iberoamericana.
Mariano Rajoy, a la cimera iberoamericana.
Panamà

Rajoy assegura que Espanya està sortint de la crisi amb una economia sanejada i reforçada

El president espanyol assegura amb més contundència que mai que Espanya veu la llum al final del túnel. Rajoy afirma, a més, que l'economia surt sanejada i reforçada de la recessió.

RedaccióActualitzat

El president espanyol assegura amb més contundència que mai que Espanya veu la llum al final del túnel. Rajoy afirma, a més, que l'economia surt sanejada i reforçada de la recessió.

Optimisme econòmic al govern espanyol. El president Mariano Rajoy ha aprofitat el fòrum de la Cimera Iberoamericana per obrir la porta a l'eufòria. Rajoy assegura, amb més contundència que mai, que Espanya "està sortint de la crisi".

El president espanyol va més enllà i afirma que l'economia espanyola surt de la recessió "sanejada i reforçada". Admet, però, que encara que són moltes les coses que queden per fer i dóna un missatge optimista: "Tenim la voluntat, la tenacitat i la determinació de fer-les perquè és el que ens ha de donar garanties de cara al futur, creixement sostingut i estable, creació d'ocupació i millora del nivell de benestar dels ciutadans".

Les mesures del govern, amb resultat positiu

L'economia ha centrat la intervenció de Rajoy en la primera sessió de treball de la XXIII Cimera Iberoamericana de Panamà. El president espanyol atribueix la millora econòmica a les mesures que ha adoptat el seu govern, que, assegura, estan donant resultats positius.

Rajoy considera que l'executiu està "establint les bases perquè la nostra economia sigui més competitiva i flexible, capaç de créixer i generar ocupació".

El president del Govern espanyol ha explicat que les mesures de política econòmica s'han fonamentat en tres eixos: consolidació fiscal a tots els nivells administratius, ambiciós programa de reformes estructurals i reforma en profunditat del sistema financer per garantir la solvència de les seves entitats.

El president espanyol creu que totes aquestes mesures estan donant resultats positius, com la reducció del dèficit, un major dinamisme del sector exterior i la recuperació de la confiança dels mercats. Rajoy apunta que després de deixar enrere aquest any la recessió, el creixement econòmic previst pel govern per al 2014 és d'un 0,7% del PIB.

 

Anar al contingut