L'Hospitalet de Llobregat

Un particular finança amb 200.000 euros part d'una investigació contra el sarcoma d'Ewing gràcies a petites donacions

Les inversions públiques en investigació s'han reduït per la crisi. Ara, un particular finança amb 200.000 euros part de la investigació contra un dels tipus de càncer d'ossos, el sarcoma d'Ewing, gràcies a petites donacions a l'Associació Alba Pérez. L'Alba va morir afectada per aquesta malaltia i el pare es va proposar ajudar a trobar-ne un tractament.

RedaccióActualitzat

Dos homes que no es coneixien s'han fet amics gràcies al sarcoma d'Ewing, una malaltia rara que els uneix per motius ben diferents. Un és l'Òscar Martínez, cap del grup de recerca en sarcoma Idibell; l'altre, el Rafa Pérez, el pare de l'Alba, una nena que va tenir la malaltia, no la va poder superar i va morir el mes d'agost. El Rafa li va prometre a l'Alba que buscaria el medicament que la podria curar.

Enlloc d'abandonar pensant que després de la mort de la filla ja no tenia sentit seguir lluitant, el Rafa va pensar que hi havia moltes "Albes" als hospitals i que li havia promès a la seva filla trobar el medicament que curés la malaltia que la va matar.

I la promesa l'ha començat a complir perquè, gràcies a una publicació, el Rafa va saber que l'Òscar investigava la malaltia a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge i ha aportat 200.000 euros de petites donacions fetes a l'Associació Alba Pérez per poder començar una investigació que no es podia fer per falta de finançament.

L'estudi del tractament per poder curar aquest càncer d'ossos ha començat aquest mes i consisteix en el desenvolupament d'una molècula que té dues subunitats. La molècula s'introduirà dins del cos del malalt; la primera unitat fa de sonda i busca la cèl·lula tumoral. "Un cop la troba i s'endinsa dins la cèl·lula, allibera la segona subunitat i aquesta segona subunitat mata la cèl·lula tumoral", ha explicat l'investigador.

Aquest diumenge han estat un grup de ciclistes els que han col·laborat amb l'Associació Alba Pérez per poder continuar lluitant contra el sarcoma d'Ewing, ja que, amb la primera aportació, només es poden finançar tres anys de la investigació, que té una durada prevista d'uns set anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut