Montcada i Reixac

Denuncien el CAP de Montcada per la mort d'un nadó de dos mesos

Dijous pasat va morir un nadó de dos mesos al CAP de Montcada i Reixac. Ara, els pares de la nena han decidit presentar una denúncia als jutjats per omissió del deure de socors, ja que consideren que els metges no van atendre prou bé la seva filla. L'Institut Català de la Salut, assegura, però, que el pediatre va actuar correctament. L'ajuntament desvincula la mort del tancament de les urgències nocturnes.

RedaccióActualitzat

Els pares d'una nena de dos mesos que va morir dijous passat al CAP de Montcada i Reixac, al Vallès Occidental, han presentat una denúncia al jutjat de Cerdanyola per omissió del deure de socors. Consideren que els metges no van atendre la seva filla ni correctament ni a temps.

La nena la van portar al CAP dilluns perquè tenia molta tos. El tractament que li van donar no la va fer millorar i l'endemà els pares hi van tornar, però els facultatius van diagnosticar "un quadre de refredat sense febre per al qual se li va indicar tractament simptomàtic", segons explica l'ICS en un comunicat. Després de passar molt mala nit van anar al CAP novament dijous al matí. Fidel Alonso, portaveu de la família, explica que van haver d'esperar més d'una hora per ser atesos: "Ens va rebre l'administrativa, no hi havia el metge de guàrdia en aquell moment, i ens va dir que ens poséssim a la cua del servei de guàrdia. Eren poc abans de les 9. I a tres quarts d'onze ens van atendre però ja havia mort".

Una versió que contradiu Sílvia Güell, adjunta de direcció de l'Institut Català de la Salut: "En principi, mèdicament, l'actuació és correcta." En un comunicat, l'ICS explica que la mare va arribar al taulell d'atenció a les 10.23 hores i que el pediatre va atendre la petita a les 10.35 hores. Segons el text, la mare va treure la nena del cotxet per poder fer-li l'exploració i va ser llavors quan el pediatre va notar que la nena no es movia i que tenia absència de signes vitals. El metge i les infermeres "van fer maniobres de reanimació cardiopulmonar, que van seguir durant quaranta minuts sense que es pogués fer res per salvar la vida del nadó".

Mentrestant, l'Ajuntament de Montcada ha emès un comunicat "davant dels comentaris sorgits al municipi que han relacionat la mort del nadó amb el tancament del servei d'urgències nocturnes". L'equip de govern aclareix que els fets "no tenen res a veure amb la retallada d'aquest servei" i posa de manifest que la mort va passar al matí. En aquest sentit, el consistori "lamenta la mort d'aquesta nena" i rebutja "l'ús intencionat d'aquests comentaris generats al voltant d'aquest fet.

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut