Brussel·les

Es publicarà un nou llibre d'aventures de Tintín per evitar que passi a ser de domini públic

Sortirà el 2052 per evitar que el personatge passi a ser de domini públic, en complir-se els 70 anys de la desaparició del dibuixant, que va morir a Brussel·les el 1983.

RedaccióActualitzat

La data és molt llunyana encara, però hi haurà un nou llibre d'aventures de Tintín. L'editorial Casterman i la societat Moulinsart, que agrupa els gestors de l'obra d'Hergé, el creador del cèlebre reporter, han anunciat que publicaran una nova història de Tintín el 2052, per evitar que el personatge passi a ser de domini públic en complir-se els 70 anys de la desaparició del dibuixant, mort a Brussel·les el 1983.

En una entrevista als diaris "Le Monde" i "Le Soir", els responsables implicats, la màxima responsable de Casterman, Charlotte Gallimard, el seu director editorial, Benoît Mouchart, i el representant de Moulinsart, Nick Rodwell, han desvelat el pla, tot i que encara no han decidit quin format tindran les noves aventures de Tintín.

Entre les idees que esmenten hi ha tant historietes, novel·les o dibuixos animats de Tintín, i també un "spin-off" protagonitzat per algun dels personatges secundaris. La viuda ha conclòs: "Tenim 40 anys per pensar-nos-ho".

"Hergé no volia que d'altres creessin noves històries sobre el personatge després d'ell, però llançarem una novetat un any abans que l'obra caigui en domini públic", ha afirmat el director de la societat, que va ser creada justament per "protegir i promoure" el llegat d'Hergé. D'aquesta manera, volen impedir que a partir del 2052 "qualsevol persona pugui posar-se a fer aventures de Tintín de qualsevol manera".

Les últimes històries originals del periodista van ser "Tintín i els Pícars", del 1976, i "Tintín i l'Art Alfa", obra que Hergé va deixar inacabada, però que es va acabar publicant el 1986, tres anys després de la mort del dibuixant.

L'obra d'Hergé també ha inspirat diverses adaptacions a la petita i a la gran pantalla, entre les quals hi ha un film de Steven Spielberg, "Les aventures de Tintín: el secret de l'Unicorn", totes basades en els àlbums d'Hergé publicats per Casterman.

D'altra banda, els editors de l'obra d'Hergé també han anunciat la firma d'un acord de col·laboració entre Casterman i el Museu Hergé de Lovaina la Nova (al sud de Bèlgica) per publicar el 2014 una edició especial de l'àlbum "Els cigars del faraó", per commemorar el 80 aniversari de la presència de Tintín en el catàleg de l'editorial.

 

Anar al contingut