La policia italiana acompanya els immigrants que arriben a les costes de Sicília.
La policia italiana no dóna l'abast amb l'arribada de centenars d'immigrants a Sicília. (Foto: Reuters)
Siracusa

Continua el degoteig de centenars d'immigrants que volen arribar a les costes de Sicília

L'arribada d'immigrants a Sicília no s'atura. Pràcticament cada dia arriben embarcacions plenes de persones procedents d'Àfrica al territori italià. Aquest mateix dimarts, 343 immigrants originaris de l'Iraq, Síria i l'Afganistan han hagut de ser rescatats a la costa de Siracusa.

RedaccióActualitzat

A les últimes hores han arribat 343 immigrants a les costes de Sicília. Són originaris de països amb conflictes greus com Síria, l'Iraq i l'Afganistan. Aquestes persones anaven a bord de dues barcasses. Una d'elles havia quedat encallada davant de Siracusa i l'altra anava a la deriva.

En la primera embarcació hi viatjaven 93 persones, entre les quals hi havia 21 menors d'edat i 13 dones. Els militars italians els han ajudat arribar al port. L'altra embarcació és un pesquer on hi anaven 250 immigrants. Dues llanxes de la Capitania del Port de Siracusa els han recollit per traslladar-los a la ciutat siciliana, situada al sud-est de l'illa. Aquesta localitat s'ha convertit en un nou punt d'arribada per als immigrants que surten de la costa de Líbia o Egipte.

Dissabte passat, 254 immigrants, entre ells 94 menors i tres dones embarassades, van ser rescatats 150 milles a l'est de Portopalo di Capo Passero, a Siracusa, quan navegaven a bord d'una embarcació que estava a punt d'enfonsar-se.

A principis d'aquest mes hi va haver un naufragi a l'illa de Lampedusa en què van morir 359 persones.

 

 

Anar al contingut