El ministre Margallo ha fet aquestes declaracions al Congrés.
El ministre Margallo ha fet aquestes declaracions al Congrés.
Madrid

Margallo tanca la porta a Mas: "No es pot intentar rebaixar les tensions saltant-se les regles del joc"

El ministre d'Afers Estrangers espanyol assegura que "no es pot intentar rebaixar les tensions saltant-se les regles del joc". D'aquesta manera ha deixat clar que el president de la Generalitat no intervindrà en el Fòrum del Mediterrani, que presidirà aquest dimecres Mariano Rajoy a Barcelona.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, deixa clar que el president Artur Mas no parlarà al Fòrum del Mediterrani, que presidirà aquest dimecres Mariano Rajoy a Barcelona. El titular d'Exteriors ha assegurat que la pràctica habitual és que només prenguin la paraula ministres d'estats membres.

"Les tensions ni s'agreugen ni disminueixen si sortim del que són les pràctiques habituals", en què "parlen només els ministres", en aquest cas els ministres dels estats membres. "No es pot intentar rebaixar les tensions saltant-se les regles del joc".

També ha dit que el programa es va tancar "fa molt temps", i que la proposta de la Generalitat de canviar-lo "no ha estat ben acollida i obriria la possibilitat que qualsevol altra persona o delegació sol·licités intervenir-hi". Tot i això, Margallo ha afegit que està "segur" que Mas "acudirà a rebre el president del govern espanyol i l'acompanyarà, que és el que correspon en aquests temes".

Les declaracions del ministre espanyol arriben després d'una conversa telefònica, aquest dilluns, amb el conseller de Presidència, Francesc Homs, i han suposat una nova topada institucional. I és que de dijous passat, en un acte a Foment del Treball, Mas va plantar Soraya Sáenz de Santamaría, que exercia de presidenta en funcions del govern espanyol.

Anar al contingut