El Vendrell

1.500 estudiants toquen "El cant dels ocells" per commemorar els 40 anys de la mort de Pau Casals

"El cant dels ocells", de Pau Casals, ha sonat una quarantena de municipis de tot Catalunya, interpretat pels alumnes de les escoles de música. Uns 1.500 estudiants han participat en l'acte per commemorar els 40 anys de la mort del músic del Vendrell.

RedaccióActualitzat

"El cant dels ocells", de Pau Casals, ha sonat de forma simultània aquest dimarts a les 6 de la tarda en una quarantena de municipis de tot Catalunya, interpretat per 1.500 alumnes de les escoles de música. L'acte ha servit per commemorar els 40 anys de la mort del músic del Vendrell.

Aquests concerts simultanis els ha organitzat l'Associació Catalana d'Escoles de Música, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals.

Al Vendrell, la seva vila natal, quaranta violoncel·listes han interpretat "El cant dels ocells" al costat de la casa on va néixer. En aquest edifici hi ha una exposició que recorda l'homenatge espontani dels vendrellencs a Casals quan va morir, el 1973.

La comissària de la mostra, Àngels Santacana, ha explicat que aquell dia "un grup de joves van posar dalt del campanar uns altaveus i va sonar tot el dia 'El cant dels ocells'. Ara estem acostumats a fer les coses sense demanar permís, abans no era el mateix."

Abans del concert, a les 5 de la tarda, s'ha fet una ofrena floral a la tomba de Pau Casals al Vendrell, en presència de la seva viuda, Marta, que viu als Estats Units.

Un concert ja al vespre a l'església parroquial, on s'han pogut sentir peces de Bach, un dels compositors preferits de Pau Casals, ha tancat la commemoració.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut