Barcelona

Mas i Rajoy escenifiquen una encaixada de mans davant la premsa abans de l'inici del Fòrum del Mediterrani

La imatge més esperada del matí s'ha materialitzat a quarts d'onze, quan el president Artur Mas i Mariano Rajoy s'han saludat davant la premsa, en els moments previs al començament del Fòrum Econòmic del Mediterrani que es fa al Palau de Pedralbes de Barcelona. Tots dos han encaixat les mans amb aparent cordialitat i després Mas ha marxat cap al Parlament, on hi ha sessió de control al govern.

RedaccióActualitzat

La imatge més esperada del matí s'ha materialitzat a quarts d'onze, quan el president Artur Mas i Mariano Rajoy s'han saludat davant la premsa, en els moments previs al començament del Fòrum Econòmic del Mediterrani que es fa al Palau de Pedralbes de Barcelona. Tots dos han encaixat amb aparent cordialitat, una imatge que han hagut de repetir davant la petició dels nombrosos periodistes que volien captar el moment.

Mas ha mantingut una breu conversa amb Rajoy, i també amb el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo. En un passeig pel Palau de Pedralbes Rajoy ha fet una pregunta retòria Mas en demanar-li si el Palau era ara de la Generalitat. El president li ha respost afirmativament, com ja es va encarregar de recordar dimarts el portaveu del govern, Francesc Homs, en valorar la impossibilitat de Mas d'intervenir a l'acte. 

Després de la conversa tots els assistents s'ha fet la foto de família, i Mas ha marxat cap al Parlament, on té sessió de control al govern. Quan es dirigia cap al cotxe, els periodistes li han preguntat al president com havia anat la conversa amb Rajoy, i Mas s'ha limitat a recordar que marxava cap a la cambra catalana.

Salutació prèvia als ministres assistents

Rajoy ha vingut a Barcelona per inaugurar el Fòrum Econòmic del Mediterrani, una trobada que reuneix els ministres d'Afers Estrangers de deu països, cinc d'europeus i cinc de nord-africans. La reunió, però, ha estat precedida per la polèmica, ja que, després de dies d'estira-i-arronsa, en què s'han tornat a posar en evidència discrepàncies sobre el protocol entre l'Estat i la Generalitat, el govern espanyol ha convidat Artur Mas a acompanyar Mariano Rajoy a la inauguració, però no li ha permès d'intervenir-hi.

Així doncs, Artur Mas ha arribat al Palau de Pedralbes poc després de les nou del matí i, abans de l'arribada de Rajoy, ha aprofitat per saludar els assistents, els ministres d'Exteriors d'Algèria, França, Itàlia, Líbia, Malta, Mauritània, el Marroc, Portugal, Espanya i Tunísia, que s'han instal·lat en una de les sales del complex a mesura que arribaven al Palau de Pedralbes.

Mas, que aquest dimarts a la nit feia referència amb to irònic a la topada institucional, ja va anunciar que no es quedaria a escoltar la intervenció del president Mariano Rajoy i que marxaria després de la foto de família.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut