Evolució del PIB a Espanya, en taxa trimestral i interanual.
Evolució del PIB a Espanya, en taxa trimestral i interanual.
Madrid

Espanya va sortir de la recessió el tercer trimestre, segons el Banc d'Espanya

El PIB va créixer un 0,1% entre juliol i setembre, després de nou trimestres consecutius de caiguda, segons dades que ha avançat el Banc d'Espanya.

RedaccióActualitzat

L'economia espanyola va sortir de la recessió el tercer trimestre de l'any, en créixer un 0,1% entre juliol i setembre, després de nou trimestres consecutius de caiguda. Aquestes són dades que ha avançat el Banc d'Espanya en el seu últim butlletí econòmic.

El creixement del PIB el tercer trimestre es va basar en la millora del sector exterior, de 0,4 punts percentuals, i en l'estabilitat de la dada negativa de la demanda interna, que va ser similar a la del trimestre anterior, de 0,3 punts percentuals.

Tot i aquesta dada positiva, en taxa interanual, "que mesura amb algun desfasament la situació conjuntural, el PIB ha caigut un 1,2% aquest 2013.

 

Indici positiu pel que fa a l'atur

L'atur va moderar el seu ritme de descens en aquest període, amb una lleu caiguda intertrimestral, del 0,1% (3,1% en taxa interanual). Si es confirma aquesta dada, "representaria la taxa menys desfavorable des de l'inici de la crisi", ha assenyalat el mateix Banc d'Espanya.

Anar al contingut