Madrid

Detenen un home armat i vestit de capellà que hauria entrat al domicili de Luis Bárcenas

L'home s'ha fet passar per funcionari de presons, ha lligat de mans les persones que hi havia a l'habitatge, ha demanat els papers manuscrits de Bárcenas amb la presumpta comptabilitat B del PP per tal de demostrar que "el govern menteix" i els ha amenaçat amb una pistola. En un moment determinat, el fill de Bárcenas ha aconseguit reduir-lo. L'home ha estat detingut i traslladat a una comissaria.

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut aquest dimecres un home de 64 anys que anava vestit de capellà i portava una pistola, després d'entrar en el domicili de l'extresorer del PP Luis Bárcenas. Els fets s'han produït cap a quarts de sis de la tarda, quan l'home, Enrique O.G., presumptament ha accedit a la casa de Bárcenas, al carrer Príncipe de Bergara, on hi havia la dona i el fill de l'extresorer, a més d'una treballadora de la llar.

L'home ha trucat al domicili fent-se passar per funcionari de presons i demanant de parlar amb la família sobre la situació de Bárcenas. Un cop a dins, ha fet seure totes tres persones al sofà amb l'excusa d'haver de redactar un informe i, seguidament, els ha amenaçat amb una pistola perquè li entreguessin les memòries USB amb els papers amb la presumpta comptabilitat B del PP. Segons sembla, l'home volia demostrar que "el govern menteix".

L'home ha lligat les mans tant la dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias, com el fill, Guillermo, i la treballadora de la casa. Segons ha explicat un veí a l'agència Efe, Iglesias li hauria explicat que han estat lligats durant dues hores. Finalment, el fill ha aconseguit deslligar-se i, amb l'ajuda d'una altra persona, que sembla que fa funcions de seguretat a la finca, han pogut reduir l'agressor.

Aprofitant aquests moments de confusió, la treballadora de la llar ha agafat la pistola, ha sortit corrent al carrer i ha entrat en un bar proper, on ha entregat l'arma. Poc després ha arribat la policia.

Facultatius mèdics han atès el fill i la dona de Bárcenas, a més de la treballadora per crisis d'ansietat i ferides als canells provocades per les brides.

L'home ha estat detingut i traslladat a una comissaria. Fonts de la investigació apunten que té algun tipus de trastorn psicològic i té antecedents per tràfic de drogues i robatoris amb violència durant els anys 60 i 70.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut