Barcelona

Milers d'estudiants, docents i pares marxen contra la "llei Wert" i les retallades en el sector de l'ensenyament

De l'escola bressol a la universitat, milers de persones s'han manifestat pel centre de Barcelona i les altres capitals contra la reforma educativa del ministre Wert i, també, contra la LEC i les retallades en el sector per part de la Generalitat. La manifestació ha transcorregut en un ambient festiu i reivindicatiu, amb moltes famílies amb fills petits. La xifra de manifestants a la capital catalana oscil·la entre 170.000 i 30.000, segons les fonts.

RedaccióActualitzat

Milers d'estudiants, docents i pares s'han manifestat pel centre de Barcelona contra la LOMCE i contra les retallades en el sector per part de la Generalitat. Ha estat l'acte central de la jornada de vaga convocada a tot l'Estat i a tots els cicles educatius, des de les llars d'infants fins a l'àmbit universitari, que aquesta vegada també ha tingut un seguiment notable a la concertada . La marxa ha començat a la plaça Universitat a quarts d'una i ha acabat més de dues hores després al Pla de Palau. Els organitzadors han xifrat en 170.000 els assistents a la marxa, quantitat que la Guàrdia Urbana rebaixa fins a 30.000.

La manifestació ha transcorregut en un ambient festiu i reivindicatiu, amb moltes famílies amb fills petits. El color predominant ha estat, novament, el groc de les samarretes grogues amb el ja conegut missatge "SOS Ensenyament públic de qualitat".

Una estona abans, cap a les onze, un miler d'estudiants, segons els universitaris, han tallat l'avinguda Diagonal de Barcelona en tots dos sentits de la marxa. Eren sobretot universitaris de les facultats de Zona Universitària que han anat tallant el trànsit durant la marxa fins a arribar a plaça Universitat, on s'han sumat a la manifestació unitària. Amb el lema "Del bressol a la universitat. En lluita per l'educació. No a la LOMCE", els estudiants han carregat contra la pujada de taxes universitàries i els canvis de criteris per obtenir una beca.

Un altre punt on s'ha escenificat el rebuig a la "llei Wert" és el campus de la UAB, on uns 200 estudiants i també treballadors han cremat un ninot amb la cara del ministre.

Àmplia mobilització també a les altres capitals

Unes 3.000 persones, segons la Policia Municipal, més de 5.000 pels sindicats, s'han manifestat dijous al matí a Girona. Segons els sindicats d'estudiants i les federacions de pares d'alumnes, en els últims sis anys no hi havia hagut cap manifestació del sector educatiu que convoqués tanta gent en aquesta ciutat.

A Tarragona unes 4.000 persones han participat a la manifestació a la tarda des de la plaça Imperial Tarraco fins a la plaça de la Font. Ha estat la segona mobilització del dia al carrer, després que mig miler de persones s'han concentrat a les 12 del migdia davant els serveis territorials d'Ensenyament i han anat fins a la seu del Partit Popular.

A Lleida, unes 2.000 persones, segons els sindicats, s'han manifestat des dels serveis territorials fins a la subdelegació del govern espanyol. La protesta l'encapçalava una pancarta on es podia llegir "Prou retallades". Entre els manifestants s'han vist lemes com ara "Vull un futur millor", una pancarta que exhibia una nena. Al matí ja han sortit als carrers de la capital del Segrià prop d'un miler d'estudiants, que han passat per la delegació de la Generalitat i la subdelegació del govern espanyol.

Per últim, a Tortosa unes 2.000 persones han secundat la manifestació de la tarda contra la "llei Wert". Unes 300 persones ja s'han manifestat a la ciutat al matí.

Massiva manifestació a Madrid

L'últim gran acte de la jornada de mobilitzacions a tot l'Estat ha estat la manifestació pel centre de Madrid. Segons els organitzadors, hi han participat 250.000 persones. La marxa ha acabat davant del Ministeri d'Educació, on hi ha hagut una xiulada i s'han sentit crits de "dimissió".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut