Pol Amorós, testimoni dels fets, ha penjat aquesta imatge del comboi accidentat a Twitter. (Foto: @PolAmorós)
Pol Amorós, testimoni dels fets, ha penjat aquesta imatge del comboi accidentat a Twitter. (Foto: @PolAmorós)
Barcelona

Tres ferits lleus en descarrilar l'últim vagó d'un tren procedent de la Tor de Querol a l'estació de Sant Andreu Arenal

El comboi cobria el trajecte entre la Tor de Querol i l'Hospitalet de Llobregat, amb 600 viatgers a bord, quan l'últim vagó ha sortit de la via en entrar a l'estació barcelonina per causes que s'estan investigant. La Generalitat lamenta i critica l'enèsim accident a Rodalies i apunta que podria ser fruit d'un error humà. La incidència afecta les línies R3, R4 i R7, amb retards, desviaments i alteració del trajecte.

Eva ClotaActualitzat

Tres persones han resultat ferides lleus en descarrilar un tren de la línia R3 de Rodalies de Renfe poc després de les vuit del vespre a l'estació barcelonina de Sant Andreu Arenal. El comboi cobria el trajecte entre la Tor de Querol i l'Hospitalet de Llobregat amb 600 passatgers a bord quan l'últim vagó ha sortit de la via en entrar a l'estació per causes que encara no se saben.

Adif i Renfe ja han obert una investigació per determinar què ha originat aquesta incidència. També han informat que estan treballant per retirar el comboi accidentat i perquè aquest dilluns al matí l'estació pugui operar amb normalitat, una normalitat que es veurà afectada però per les aturades parcials i vagues convocades per la CGT i el Sindicat Ferroviari per aquesta setmana.

Renfe ha confirmat tres ferits de caràcter lleu que han estat atesos per ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) desplaçades al lloc dels fets. Els afectats pateixen contusions, erosió en una mà, crisi d'ansietat i intoxicació per inhalació de fum. Alguns dels testimonis de l'accident relaten escenes de nervis i espant.

Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat) i ha desallotjat el comboi i l'estació. Els passatgers han pogut sortir pel primer vagó del tren.

Malestar a la Generalitat

L'enèsima incidència a Rodalies ha tornat enervar al govern català. Ricard Font, secretari d'Infraestructures i Mobilitat, ha criticat aquest nou incident i ha assegurat que "hi ha coses que no poden continuar passant". Font, lamenta que aquests accidents no ajuden en el camí d'unes Rodalies sense afectacions fiables i segures.

Citant fonts de Renfe i Adif, el representat de la Generalitat ha apuntat que la primera hipòtesi sobre les causes de l'accident podria ser una errada humana. A falta de les conclusions finals, s'apunta que s'ha accionat un canvi d'agulles de manera no reglamentaria en el moment que passava el tren.

Afectacions a diferents línies

L'accident afecta les línies R4, R7 i R3, amb retards superiors als 20 minuts. Per minimitzar l'afectació, els combois en sentit Barcelona de les línies R3 i R4 són desviats per Sant Andreu Comtal, el Clot i Passeig de Gràcia i no efectuen parada a les estacions de Torre Baró, Sant Andreu Arenal i la Sagrera-Meridiana. D'altra banda, els trens de la línia R7 inicien i finalitzen el recorregut a Montcada-Bifurcació. Els viatgers d'estacions intermèdies han de fer el trajecte amb metro com a mitjà alternatiu.

Renfe i Adif estan informant d'aquesta incidència a través de megafonia de trens i estacions, serveis SMS, a través del compte de Twitter de Rodalies, als telèfons d'informació 900 41 00 41 i als webs rodaliesdecatalunya.cat, www.adif.es i www.renfe.es.

Anar al contingut