Els Mossos han detingut dos falsos operaris de Gas Natural acusats d'estafar persones grans

Els presumptes delinqüents escollien les víctimes entre persones d'avançada edat i els obligaven a firmar un contracte anual de manteniment de la caldera d'entre 75 i 100 euros.

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones que es feien passar per revisors de gas al Prat de Llobregat. Es tracta d'un home i una dona que mitjançant l'engany feien firmar a les víctimes un contracte anual de manteniment d'entre 75 i 100 euros.

La vigília de fer l'estafa, els falsos operaris anaven a l'edifici en qüestió i deixaven una nota recordant als veïns la normativa referent a la revisió preventiva general anual de la caldera de gas. Escollien les víctimes entre persones d'edat avançada i les visitaven a casa seva presentant-se com a treballadors de Gas Natural. Si es negaven a fer la revisió, amenaçaven les víctimes amb la possibilitat de rebre importants multes econòmiques i, fins i tot, de quedar-se sense subministrament.

Segons els Mossos, els delinqüents van intentar fer l'engany a cinc domicilis en dos dies al Prat de Llobregat. Els dos detinguts estan acusats d'una falta continuada d'estafa i un delicte d'intrusisme professional. Han quedat en llibertat amb càrrecs, a l'espera de declarar.

 

 

Anar al contingut