Milers d'estudiants, docents i pares es van manifestar divendres pel centre de Barcelona contra la LOMCE.
Protestes massives contra la "llei Wert".
Madrid

Els governs autonòmics debaten al Senat la "llei Wert", que el PP defensa amb un informe

El Senat estudia avui si la reforma educativa del ministre Wert envaeix competències autonòmiques. El PP ja ha presentat un informe favorable a la llei, que passarà un nou tràmit parlamentari. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, exposarà a la cambra alta els seus arguments contra la LOMCE. És el primer cop en aquesta legislatura que es reuneix la comissió de les autonomies, i es fa a petició, entre d'altres, de la Generalitat.

RedaccióActualitzat

La LOMCE, la polèmica "llei Wert", arriba aquest dimarts al Senat, on es debatrà en la Comissió General de les Comunitats Autònomes. El Partit Popular ha presentat un informe que assegura que la llei s'adequa a l'estructura competencial del sistema autonòmic en tots els aspectes, incloent-hi el lingüístic. Per fer-ho, es basa en la jurisprudència del Tribunal Constitucional sobre la política d'educació.

El debat es preveu intens, pel rebuig que ha generat la "llei Wert" entre els partits de l'oposició. Tot i això, la llei passarà sense problemes un nou tràmit parlamentari, gràcies a la majoria del Partit Popular.

Aquest és el primer cop en aquesta legislatura que es reuneix la comissió de les autonomies. Es fa a petició, entre d'altres, de la Generalitat. El govern vol exposar, a través d'una intervenció de la consellera d'Ensenyament, la invasió de competències que comportarà l'aplicació de la LOMCE. "El català a Catalunya no pot ser mai una matèria de segona", afirma Irene Rigau, que considera que la "llei Wert" també vulnera les competències de la Generalitat quan amplia el percentatge de continguts curriculars que defineix l'Estat. Rigau està convençuda que hi haurà acord entre les comunitats que no governa el PP per objectar també això: "El calendari ens afecta a tots, el finançament també ens afecta a tots, perquè en el moment que el govern de Rajoy ens força a prendre mesures d'austeritat aquí ens obliga per llei a fer unes despeses per a les quals no tenim garantits els recursos."

Rigau, com la resta de consellers d'Educació que participaran en la trobada, podrà exposar aquests arguments davant del ministre José Ignacio Wert. Després de la discussió a la comissió d'autonomies, el Senat haurà de debatre les esmenes que els diferents grups presentin a la LOMCE. Està previst que el ple de la cambra alta voti la llei el 20 de novembre.

Anar al contingut