Nens en una escola d'Aleppo.
Els nens, indefensos davant la guerra de Síria. (Foto: Reuters)
Ginebra

L'OMS confirma deu casos de pòlio a Síria i adverteix que la malaltia es podria propagar per la regió

Les conseqüències de la guerra de Síria són cada cop més dramàtiques. Ara coneixem una altra dada significativa derivada del conflicte: l'Organització Mundial de la Salut anuncia que hi ha un brot de poliomielitis. L'OMS diu que n'hi ha deu casos confirmats i adverteix que la malaltia podria propagar-se pel nord-est del país.

RedaccióActualitzat

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat aquest dimarts que hi ha un brot de poliomielitis a Síria, després que les proves de laboratori hagin donat positiu en 10 dels 22 casos sospitosos analitzats fins ara. El portaveu de l'agència de l'ONU ha advertit que hi ha un "alt risc" que la malaltia es propagui per la zona del nord-est del país.

El portaveu de l'OMS, Oliver Rosenbauer, ha anunciat a Ginebra que s'han investigat 10 dels casos detectats a la localitat de Deir al Zor i que tots ells corresponen a pòlio tipus 1. Encara no s'han analitzat els altres 12 casos. Rosenbauer ha dit: "Per descomptat, aquesta és una malaltia contagiosa, i amb els moviments de població pot viatjar a altres zones. Per tant hi ha un risc evident que s'estengui per tota la regió".

L'OMS ha informat que moltes de les víctimes són menors de 2 anys i tot fa pensar que cap d'ells ha estat vacunat contra la malaltia. Aquest és el primer brot de pòlio a Síria des de fa 14 anys, segons aquesta organització. "El procés per immunitzar aquest brot ja ha començat", ha dit Rosenbauer. "El pas següent -ha afegit- serà analitzar genèticament aquest virus aïllat i veure d'on procedeix. Això ens aclariria el seu origen".

Amb uns 4.000 refugiats diaris fugint de la guerra civil a Síria, les campanyes d'immunització també està previst que es facin als països veïns, encara que hi ha dubtes sobre les possibilitats de portar a terme aquests tractaments en determinades zones.

 

Anar al contingut