Imatge d'arxiu d'activistes de LIBERA! protestant davant d'un circ a Sabadell contra el tracte que reben els animals.
Activistes de LIBERA! protesten davant d'un circ. (Foto: ACN)
Barcelona

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP proposen al Parlament prohibir l'ús d'animals al circ a Catalunya

A Catalunya ja hi ha un centenar de municipis que prohibeixen els espectacles de circ amb animals. Ara, el Parlament ha fet el primer pas perquè a principis de l'any que ve la prohibició s'estengui a tot el país. Tots els grups, tret del PP i Ciutadans, fan costat a una proposició de llei en aquest sentit. Seria la primera comunitat autònoma de l'estat que pren aquesta decisió.

RedaccióActualitzat

El Parlament ha registrat una proposició de llei per prohibir a Catalunya els espectacles de circ amb animals. Només el Partit Popular i Ciutadans hi estan en contra. Un total de 99 poblacions catalanes ja tenen una normativa que impedeix que actuïn animals als circs.

CiU, el PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP recullen la petició de l'associació animalista LIBERA! d'estendre a tot Catalunya aquesta prohibició. Jordi Terradas, diputat del PSC, considera que calia presentar una proposta global d'aquestes característiques: "Era un anacronisme que es permetés en els circs fer espectacles amb animals. Alguns ajuntaments del país ja s'havien avançat".

Si s'aprovés la llei, Catalunya seria la primera comunitat autònoma a l'estat espanyol que prohibeix l'ús dels animals al circ. En tot cas, el debat sobre aquesta qüestió no arribarà al ple almenys fins al gener o el febrer de l'any que ve.

 

Anar al contingut