Una desena de ballarins van participar en l'homenatge de Bebo Valdés.
Una desena de ballarins van participar en l'homenatge de Bebo Valdés.
Barcelona

El pianista cubà Bebo Valdés rep l'homenatge de 25 músics en un espectacle del Festival de Jazz

Homenatge al desaparegut pianista cubà Bebo Valdés. El seu fill Chucho ha impulsat l'espectacle, en el marc del Festival de Jazz de Barcelona. "Rumba para Bebo" va ser el títol del concert que va recordar el pianista, mort fa uns mesos. Hi van participar 25 músics, entre els quals hi havia grans figures del latin jazz, i una desena de ballarins.

RedaccióActualitzat

Bebo Valdés va rebre aquest dimarts un homenatge a Barcelona. "Rumba para Bebo" va ser el títol d'aquest espectacle que va recordar el pianista cubà, mort fa uns mesos. Va ser en el context del Festival Internacional de Jazz. Hi van participar 25 músics, entre els quals hi havia grans figures del latin jazz, i una desena de ballarins, i al capdavant de tots hi havia el fill de Bebo, el també pianista Chucho Valdés.

Els espectadors van tenir l'oportunitat de tastar rom i xocolata, com se sol servir a Cuba en les vetlles de difunts, i com havia deixat dit Bebo Valdés que volia que l'homenatgessin quan morís. El fill de Bebo, Chucho Valdés, i el Festival de Jazz de Barcelona van fer que aquest dimarts es complís la seva voluntat: "És el que Bebo va voler, no? Sempre deia: 'el dia que jo mori no vull llàgrimes, vull que sigui una festa molt gran, que la gent balli la música que jo hagi compost'".

Bebo Valdés devia ser feliç aquest dimarts, si, des d'allà on sigui, es va acostar a la sala Barts de Barcelona per escoltar una versió de "Lágrimas negras" amb el seu fill Chucho Valdés al piano i cantada per la seva filla Mayra Caridad Valdés. L'únic tema que no formava part del repertori de Bebo Valdés que va sonar ahir va ser "Rumba para Bebo", tema inèdit escrit per Chucho que donava nom a l'espectacle.

Chucho Valdés actuarà aquest dimecres al Palau de la Música, demà a Girona i demà passat a Manresa, però ho farà amb el seu grup, The Afro-Cuban Messengers, per presentar l'àlbum "Border Free". I és que diu que l'espectacle "Rumba para Bebo", aquest funeral alegre, és irrepetible.

 

 

 

Anar al contingut