Díaz Ferrán, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Díaz Ferrán, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)

L'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán demana al jutge diners per comprar menjar

L'expresident de la CEOE afirma que no pot fer front a les despeses més bàsiques i demana al jutge els diners per salvar la seva propia "dignitat personal". La dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas ha fet una petició similar, però per pagar despeses com la televisió digital, la dona de fer feines o rebuts d'uns grans magatzems.

RedaccióActualitzat

L'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán ha demanat al jutge que li assigni una quantitat mensual per poder destinar-la a la compra de menjar i de productes d'higiene personal "indispensables" per a la seva supervivència. En un escrit enviat al Jutjat Mercantil número 5 al·lega que tant ell com la seva dona estan davant d'una situació "crítica" i demanen aquests diners per salvar la seva pròpia "dignitat personal". Aquest mateix jutjtat va ser qui el 2010 va declarar Díaz Ferran en concurs necessari de creditors.

Día Ferran es troba a la presó de Soto del Real des del desembre passat. Hi va entrar per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que investiga en "l'operación Creuer" el buidatge patrimonial del Grup Marsans. Segons el seu escrit, l'expresident de la CEOE ha "d'abonar una seguit d'imports en concepte de productes alimenticis i d'higiene personal que no s'ofereixen" al centre penitenciari.

A més, el fet d'estar empresonat impossibilita realitzar "qualsevol activitat remunerada". A això s'hi afegeix el fet que la seva dona, Raquel Santamaría, "no pot, per la seva avançada edat, treballar per compte aliè ni propi".

L'esposa de Díaz Ferran, dependent d'ell, "ha d'abonar els rebuts bàsics de l'habitatge on viu i la compra d'aliments". Negar-li una quantitat, "suposaria deixar-la en el  més absoliut desamparament i en una situaciód'extrema precarietat personal".

Díaz Ferran no ha estat l'únic en fet aquesta petició. Rosalía Iglesias, la dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, també ho ha fet. Segons l'agència Europa Press, Bankia hauria fet arribar al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz diversos rebuts: un de 116 euros de la televisió digital i un altre d'una Cofraria de Jaen. Durant l'últim any Iglesias també hauria pagat la seguretat social de la seva dona de fer feines, la quota anual dels Amics de la Catedral d'Astorga, l'assegurança de la rentadora, rebuts del Corte Inglés, el telèfon o la factura de l'aigua d'una empresa. L'import més elevat és un de 2.300 euros a una empresa especialitzada en la gestió de lloguers.

Luís Bárcenas i la seva dona han demanat al jutge que desbloquegi 5.000 euros al mes dels seus comptes bancaris per fer front a les despeses corrents de la família. La defensa justifica la petició perquè "en breu" no podran fer front als pagaments, que estan domiciliats als seus bancs com a "conseqüència de la intervenció i disponibilitat d'aquests comptes".

Anar al contingut