Un instant d'un dels vídeos de la detenció, gravat pels veïns al Raval.
Un instant d'un dels vídeos de la detenció, gravat pels veïns al Raval.
Barcelona

Dos testimonis parlen d'un bassal de sang al lloc on va ser reduït l'empresari que va morir al Raval

Han coincidit a assegurar que la víctima no tenia ferides amb sang abans de l'arribada dels Mossos d'Esquadra. Un testimoni també ha explicat a la jutge que porta el cas que dos agents uniformats i un de paisà van anar a casa seva a demanar-li si tenia imatges dels fets i els va respondre que no en tenia.

RedaccióActualitzat

Diversos testimonis han declarat davant la jutge en relació amb el cas de l'empresari mort després de ser detingut al barri del Raval de Barcelona. Dos d'ells han coincidit a assegurar que la víctima no tenia ferides amb sang abans de l'arribada dels Mossos d'Esquadra. I que després de la intervenció policial van poder veure un bassal de sang, d'uns 50 centímetres de diàmetre, i que un dels agents hauria intentat netejar-lo tirant-hi l'aigua d'una ampolla.

Un testimoni també ha explicat a la jutge que dos agents uniformats i un de paisà van anar a casa seva a demanar-li si tenia imatges dels fets i els va respondre que no en tenia.

Un informe de la Policia Nacional conclou que la víctima, Juan Andrés Benítez, va rebre cinc cops al cap quan els agents ja l'havien immobilitzat. Aquestes conclusions han portat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, a afirmar que, si això es demostra, estaríem davant d'un cas de "mala praxi".

Per la seva banda, l'advocat dels familiars de la víctima ha avança que si la jutge no imputa els agents d'ofici, ho demanarà ell.

Anar al contingut