Les dues parts s'han reunit durant dues hores. (Foto: ACN)
Famílies i Consell Comarcal continuen encallats amb el tema del menjador. (Foto: ACN)
Tàrrega

Continua el desacord a l'Urgell pel dinar dels alumnes de nuclis agregats i alguns han menjat entrepà tres dies

Ha acabat sense acord la reunió de dues hores entre el Consell Comarcal de l'Urgell i la vintena de famílies dels nuclis agregats que demanen la gratuïtat del menjador escolar. Les dues parts demanaran una reunió amb el Departament d'Ensenyament per acostar posicions. El conflicte ha fet que aquest dijous, per tercer dia consecutiu, set alumnes de Sant Martí de Riucorb hagin dinat un entrepà.

RedaccióActualitzat

Ha acabat sense acord la reunió de dues hores entre el Consell Comarcal de l'Urgell i la vintena de famílies dels nuclis agregats que demanen la gratuïtat del menjador escolar. Les dues parts demanaran una reunió amb el Departament d'Ensenyament amb la voluntat d'arribar a una entesa. El conflicte ha fet que aquest dijous, per tercer dia consecutiu, els set alumnes de nuclis agregats de l'escola de Sant Martí de Riucorb hagin dinat un entrepà, perquè l'empresa que porta el càtering ja no els serveix el dinar, pels impagaments.

Els pares ja han avisat que dilluns els seus fills tampoc portaran carmanyola ni pagaran el menjador. La portaveu de les famílies, Gemma Armengol, ha advertit que "no és una reivindicació econòmica, sinó conceptual, perquè no triem el menjador, ens vénen a buscar els nens al matí i ens els porten a la tarda".

Per la seva part, la presidenta del Consell Comarcal, Rosa Maria Mora, ha remarcat que "les coses no són blanques ni negres". Fins al curs passat, l'ens assumia el cost de l'àpat, tot i que per llei no hi està obligat. Ara al·lega que, amb la davallada d'ingressos, no té recursos per fer-hi front.

Anar al contingut