La protesta ha acabat amb setze ferits i vuit detinguts.
La protesta ha acabat amb setze ferits i vuit detinguts.
Roma

Una marxa pel dret a l'habitatge a Roma acaba amb enfrontaments entre la policia i els manifestants

Un centenar de persones han començat a llançar objectes contra els "carabinieri" que han carregat utilitzant gasos lacrimògens. Vuit persones han estat detingudes i setze han resultat ferides. Aquesta protesta forma part d'una jornada de vaga i de mobilitzacions contra la crisi, que s'ha estès per tot el país.

RedaccióActualitzat

Jornada de vaga i manifestacions a Itàlia en contra de la crisi. Els bancs han seguit la primera aturada nacional del sector en 13 anys per protestar contra l'anunci de destrucció de 19.000 llocs de treball abans del 2015. A aquestes protestes, se n'hi ha afegit una altra al centre de Roma contra els desnonaments. La marxa, d'un centenar de persones, ha acabat amb enfrontaments amb la policia, vuit detinguts i setze ferits, segons el diari "La Repubblica" que cita fonts oficials.

La protesta havia estat convocada pel Moviment per l'Habitatge, que reclama més i millors polítiques públiques. El final de la mobilització s'ha convertit en una batalla campal. Les forces de l'ordre han començat a carregar i ha llançar gasos lacrimògens contra els manifestants després que aquests els han llançat objectes i els han ruixat amb gas pebre.

Aquests disturbis s'han produït només dues setmanes després d'una mobilització en què es demanava menys austeritat i més polítiques socials i en la qual també va haver-hi enfrontaments entre la policia i els assistents.

Anar al contingut