Junqueras, a Navarcles, ha demanat una pregunta clara sobre la independència.
Junqueras, a Navarcles, ha demanat una pregunta clara sobre la independència.
Navarcles

Junqueras no acceptarà que a la consulta no es pregunti directament sobre la independència

ERC no està disposada a acceptar que la consulta no pregunti directament sobre la independència. El seu president, Oriol Junqueras, ho ha deixat ben clar aquest divendres a Navarcles durant una xerrada amb simpatitzants. "Volem que, quan parlem, se'ns entengui. I si el que tenim davant és saber com convertim Catalunya en un país independent, la pregunta ha d'anar sobre la independència del nostre país".

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras vol una pregunta homologable internacionalment que interpel·li sobre la independència. És la fórmula que s'ha de seguir, segons el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, que ha alertat del perill de repetir errors del passat, com el de l'Estatut -ha dit-, si s'opta per preguntes arbre amb respostes poc explícites. Per Junqueras, d'aquesta manera es tindrà el suport de la gran majoria del país i no creu que la formació es quedi sola defensant aquesta postura, com pronostiquen alguns. També vaticina que seran els que propicien les terceres vies i les preguntes gens clares els que es quedaran sols. Ho ha dit en el marc d'una xerrada a Navarcles.

Junqueras, ha pressionat el govern perquè hi hagi la pregunta i la data per a la consulta abans de final d'any. A través de Twitter, ha reclamat un enunciat clar i amb resposta explícita, en la línia del que defensava en un debat a TVE:

Junqueras també ha avisat que alguns vells i nous "establishments", que volen imposar preguntes gens clares, es quedaran sols. Ho ha dit en referència implícita al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que s'ha mostrat partidari aquesta setmana que hi hagi més d'una pregunta. I també a Iniciativa, que demana una pregunta inclusiva que reculli l'opció federalista.

Anar al contingut