Barcelona

Imputen vuit mossos per la mort d'un empresari després de ser detingut al barri del Raval

La jutge que porta el cas de la mort d'un empresari al barri del Raval després que fos reduït i detingut pels Mossos d'Esquadra ha imputat vuit agents que van participar en la detenció. Els ha cridat a declarar el 13 de novembre, ja que considera que poden haver incorregut en delictes contra la vida, contra la integritat moral, de coaccions i d'obstrucció a la justícia. La magistrada sospita que els agents haurien intentat ocultar proves del cas.

RedaccióActualitzat

La titular del Jutjat d'Instrucció número 20 de Barcelona, que porta el cas de la mort d'un empresari al barri del Raval de Barcelona després que fos reduït i detingut pels Mossos d'Esquadra, ha imputat vuit agents que van intervenir en la detenció. Els ha cridat a declarar el 13 de novembre.

En el seu escrit, la jutge argumenta que els agents no només van fer una maniobra de reducció, sinó que les imatges dels fets i tots els testimonis coincideixen a corroborar que a Juan Andrés Benítez li van clavar cops de peu i de puny quan ja era a terra, immobilitzat. És per això que considera que els mossos poden haver incorregut en delictes contra la vida i contra la integritat moral.

Coaccions i obstrucció a la justícia

També els imputa, però, els delictes de coaccions i obstrucció a la justícia
. D'aquesta manera, la jutge donaria credibilitat als testimonis que asseguren haver rebut pressions per esborrar les imatges que van gravar de la detenció, i als que asseguren que abans de l'arribada dels agents Benítez no tenia sang i, que, en canvi, després de la intervenció dels agents hi havia un bassal de sang a terra que un d'ells va netejar abocant-hi aigua d'una ampolla.

De fet, la jutge, que considera la Generalitat responsable civil subsidiària, ha arxivat la causa contra el veí del Raval amb qui l'empresari s'havia barallat abans de l'arribada dels Mossos, en considerar que va ser una baralla sense importància i que no estaria implicat en la mort de l'empresari.

Imatges de la detenció

Els fets van passar els 6 d'octubre i diversos veïns van gravar imatges del moment en què un grup de policies reduïen Juan Andrés Benítez. La jutge ja va dictaminar en el seu dia que la mort de l'empresari es pot considerar un homicidi. Segons l'autòpsia, l'home va morir per múltiples traumatismes al cap que van desencadenar una fallada cardíaca, a la qual hi van contribuir altres factors com l'estrès i una malaltia prèvia al cor que provocava arrítmies a la víctima.

La setmana passada va transcendir un informe de la Policia Nacional que sostenia que almenys dos mossos havien colpejat al cap al detingut quan ja estava immobilitzat. El conseller d'Interior va dir llavors que les imatges que s'havien vist fins al moment no podien demostrar aquest extrem i que, si es confirmaven, es pendrien mesures.

Una estona després de saber-se la decisió de la jutge, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat que s'ha decidit suspendre cautelarment de sou i feina els agents. "Són delictes greus, i s'ha decidit prendre mesures", ha assegurat el conseller.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut