Palma

El jutge del "cas Nóos" embarga la meitat del palauet de Pedralbes i vuit propietats més dels ducs de Palma

El jutge del "cas Nóos", José Castro, ha donat ordre d'embargament de 16 immobles propietat d'Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, i de Diego Torres i la seva dona. De les 16 propietats, 9 són dels ducs de Palma i hi està inclosa la meitat de la casa on vivia la família al barri de Pedralbes de Barcelona.

RedaccióActualitzat

El jutge del "cas Nóos", José Castro, ha donat ordre d'embargament de 16 immobles propietat d'Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, i de Diego Torres i la seva dona. De les 16 propietats, 9 són dels ducs de Palma i hi està inclosa la meitat de la casa on vivia la família al barri de Pedralbes de Barcelona. El jutge ha pres aquesta decisió per assegurar-se que els acusats facin front a la fiança de més de sis milions d'euros que els va imposar i de la qual tots dos són subsidiaris.

A més del xalet de Pedralbes, Castro ordena l'embargament d'habitatges, trasters i garatges a Terrassa i Palma, propietat d'Aizoon, l'empresa de la qual són titulars Urdangarin i la infanta Cristina. Pel que fa a Torres i la seva dona, Ana María Tejeiro, els embarga un habitatge a Sant Cugat del Vallès i altres immobles a Mataró, Maó i Palma, que pertanyen a empreses de Torres.

El jutge recorda a la interlocutòria que al gener va imposar als dos socis de l'Institut Nóos una fiança amb caràcter solidari de 8,1 milions d'euros que posteriorment l'Audiència va rebaixar a 6,1 milions. Castro entén que el termini ha expirat "sense que s'hagi presentat la fiança exigida", de manera que procedeix a ordenar els embargaments.

A més, Castro ha citat a declarar l'alcaldessa de València, Rita Barberà, i Francisco Camps, l'expresident de la Generalitat valenciana, el 16 de novembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut