El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en la roda de premsa sobre el "cas Raval" de la setmana passada.
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en la roda de premsa sobre el "cas Raval" de la setmana passada.
Barcelona

Interior aparta els vuit mossos imputats pel "cas Raval"

"Són delictes greus i per això s'han pres mesures", ha dit el conseller Espadaler que, malgrat això, ha volgut recordar que es tracta d'una imputació i no pas d'una sentència.

RedaccióActualitzat

Primeres reaccions del conseller d'Interior després de la imputació de vuit agents que van participar en la detenció de l'empresari Juan Andrés Benítez al Raval, que va acabar morint. Ramon Espadaler ha anunciat que ha decidit suspendre cautelarment de sou i feina els agents, imputats per delictes contra la integritat moral, contra la vida, per obstrucció a la justícia i per coaccions.

"Són delictes greus i per això s'han pres mesures", ha dit el conseller que, malgrat això, ha volgut recordar que es tracta d'una imputació i no pas d'una sentència.

El conseller va comparèixer en roda de premsa dijous passat mateix, després de saber-se el contingut de l'informe de la Policia Nacional sobre el cas, que assegura que els agents van donar cops de puny al cap del detingut quan ja era a terra immobilitzat. En aquella ocasió, Espadaler va defensar els agents i la seva presumpció d'innocència, i va dir que no prendria cap mesura contra ells fins no disposar de tota la informació sobre els fets. Ara, la decisió de la jutge que porta el cas ha precipitat també la decisió d'Interior d'apartar els agents, que fins ara continuaven exercint amb normalitat.

Anar al contingut