Barcelona

L'oposició reclama la dimissió del director dels Mossos i Espadaler promet explicacions

Grups com el PSC, el PPC o Iniciativa consideren que el director general de la Policia, Manel Prat, hauria de deixar el càrrec perquè no és la primera vegada que se'l qüestiona. En declaracions a TV3, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, es limita a respondre que compareixerà al Parlament "tantes vegades com s'escaigui".

RedaccióActualitzat

L'oposició ha reclamat la dimissió del director general de la Policia, Manel Prat, després de la imputació de vuit mossos per la mort de Juan Andrés Benítez al barri barceloní del Raval. Tot i les demandes que arriben de grups com el PPC o ICV-EUiA, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, manté la prudència i es limita a respondre, en declaracions a TV3, que ell compareixerà al Parlament "tantes vegades com s'escaigui".

Interior ha decidit apartar cautelarment de les seves funcions els agents. Espadaler assegura que "entén" que algú pugui pensar que han actuat "tard" però ha defensat que sempre ho han fet "amb rigor" i d'acord "amb la informació que teníem formalment". En aquest sentit, ha reiterat que la setmana passada no tenien prou indicis com per suspendre de sou i feina els agents i ha defensat que els ritmes "mediàtics, judicials i polítics són diferents".

L'oposició, però, no es conforma demanant la compareixença d'Espadaler i creu que el director general de la Policia hauria de deixar el càrrec. Des del PSC, Esther Niubó ha remarcat que Manel Prat té "moltes taques a l'historial". La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, també ha justificat que Prat hauria de dimitir "no només per aquesta situació, sinó per la incompetència que ha demostrat en altre casos". I el coordinador nacional d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha argumentat que "no pot continuar ni un minut més aquell que ha mentit i que ha tolerat aquestes actituds". Herrera, a més, ha alertat que, si Prat no deixa el càrrec, Iniciativa demanarà la reprovació d'Espadaler.

La CUP ha demanat que s'assumeixin "responsabilitats polítiques i directives" per aquest cas, segons ha publicat al seu compte de Twitter.

ERC, per la seva banda, ha demanat que "s'acceleri" la investigació "interna" als Mossos "amb independència o en paral·lel a la investigació judicial". La portaveu republicana, Anna Simó, no ha revelat si el seu partit demanarà la dimissió de Manel Prat per la versió oficial sobre els fets.

Prat i Espadaler i Prat van comparèixer dijous passat juntament amb el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, per posar en dubte l'informe de la Policia Nacional sobre els fets i asseguar que actuarien en conseqüència si hi havia alguna imputació o es coneixien nous detalls del cas. Ara, un cop s'ha sabut que vuit agents estan imputats, el Ministeri de l'Interior ha tret pit i el ministre Jorge Fernández Díaz ha replicat que l'informe "no devia ser tan dolent".

Segons l'escrit de la jutge, els vuit agents poden haver incorregut en delictes contra la vida, contra la integritat moral, de coaccions i d'obstrucció de la justícia. La jutge subratlla que no es van limitar només a fer una maniobra de reducció, sinó que, segons els testimonis i les imatges enregistrades per veïns, els agents van clavar cops de peu i de puny a la víctima quan ja era a terra immobilitzada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut