La imatge de Sweetie va ser creada per dissenyadors gràfics d'una ONG holandesa. (Foto: EFE)
La imatge de Sweetie va ser creada per dissenyadors gràfics d'una ONG holandesa. (Foto: EFE)
La Haia

Una nena virtual aconsegueix identificar més de 1.000 presumptes pederastes

La Sweetie, creada per una ONG holandesa, ha servit per identificar 1.000 presumptes pederastes que buscaven sexe amb menors a través d'internet.

RedaccióActualitzat
Una nena virtual, la Sweetie, creada com un ham per a pederastes, ha servit per identificar 1.000 presumptes pederastes de 71 països diferents.

L'ha dissenyada una ONG holandesa, que ha explicat que, després de penjar-la a la xarxa, va rebre més de 20.000 sol·licituds de persones interessant-se per ella i que, d'aquests, han entregat a la policia els noms dels 1.000 presumptes delinqüents sexuals que van aconseguir identificar, entre els quals n'hi ha set d'espanyols. Segons l'organització, tots ells són sospitosos de mantenir sexe pagat amb menors per internet.

Sweetie imita la cara d'una nena filipina de 10 anys i ha estat creada per dissenyadors gràfics de l'ONG holandesa Terre des Hommes.

L'animació va servir els membres de l'organització per atraure adults que buscaven sexe amb menors. Els homes van creure que estaven conversant amb la nena, però en realitat s'estaven comunicant amb un equip instal·lat en una nau industrial d'Amsterdam que va passar la informació a la Interpol després d'una investigació de 10 setmanes.

"Va ser relativament fàcil trobar-los perquè, després de penjar-la en un xat, van aparèixer fins a 20.000 persones disposades, de les quals en van identificar només 1.000 per manca de temps", ha revelat Hans Guyt, director de la campanya.

L'ONG també ha volgut alertar amb aquesta campanya de la gravetat del fenomen del turisme sexual amb internet i l'ús de webcams. 

Anar al contingut