Moment del llançament de la sonda que ha d'arribar a Mart el setembre de l'any que ve.
Índia se suma a les missions a Mart amb el llançament del seu primer satel·lit al planeta vermell. (Foto: Reuters)
Nova Delhi

L'Índia es vol convertir en el primer país asiàtic que arriba a Mart

L'Índia ha començat aquest dimarts el seu primer viatge a Mart. Aquest país es vol convertir en la quarta potència que aconsegueix enviar un satèl·lit d'investigació al planeta vermell, després de Rússia, els Estats Units i la Unió Europea. Àsia entra d'aquesta manera en el club restringit de les missions a Mart. S'espera que la sonda arribi a l'òrbita del planeta el setembre de l'any que ve per observar la superfície marciana i la seva atmosfera.

RedaccióActualitzat

Les autoritats índies han llançat aquest dimarts a l'espai el seu primer satèl·lit d'investigació de Mart. Aquest país es converteix en la quarta potència que investiga el planeta vermell després de Rússia, els Estats Units i la Unió Europea, i és la primera missió asiàtica que ho podria aconseguir. El Japó ho va intentar l'any 2003, i la Xina, el 2011, però van fracassar.

El llançament de la sonda s'ha fet poc després de les 9 del matí, hora catalana, des del Centre Espacial Satish Dhawan, a l'estat d'Andhra Pradesh, al sud-est de l'Índia. S'espera que arribi a l'òrbita de Mart el setembre del 2014. L'objectiu de la missió és observar la superfície marciana, la seva morfologia i l'atmosfera. També farà fotos del planeta i de les seves dues llunes, Deimos i Fobos. El satèl·lit també pretén assajar nova tecnologia útil per a viatges interplanetaris, com ara sistemes innovadors de navegació i comunicació.

La missió té un pressupost de 73 milions de dòlars, una desena part del que costen projectes semblants dels Estats Units. L'Índia va enviar fa cinc anys la seva primera sonda lunar i té en perspectiva llançar la seva primera missió espacial tripulada el 2016.
 

 

Anar al contingut