Madrid

Wert justifica la retallada a les beques Erasmus per facilitar l'accés als estudiants amb menys recursos

El ministre d'Educació diu que o es donaven 38 euros al mes a tots els becaris o es restringien les beques per donar-ne 300 als que més ho necessiten. Mentrestant, Nuevas Generaciones del PP l'ha criticat per la situació d'"inseguretat" en què ha deixat centenars d'universitaris.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha justificat les retallades a les beques Erasmus per afavorir la possibilitat d'accedir-hi als alumnes amb menys recursos. José Ignacio Wert ho ha dit en declaracions a la Cope, on ha posat xifres a les ajudes i s'ha disculpat amb els afectats.

"Entenc que és una discussió discutible. La diferència seria donar 38 euros al mes a tots els becaris o que aquells que tenen una situació econòmica més desfavorable puguin cobrar-ne 250 o 300 al mes", ha dit Wert.

Nuevas Generaciones critica Wert

Però Nuevas Generaciones del PP ha criticat la decisió del ministre Wert de retirar l'ajuda econòmica de l'executiu espanyol als alumnes que formen part del programa Erasmus en aquest curs escolar 2013-2014 i ha censurat la situació d'"inseguretat" en què ha deixat centenars d'universitaris espanyols.

Les universitats, en contra

Les justificacions del ministre Wert tampoc no convencen les universitats i per això estan estudiant mesures de protesta. Asseguren que es tracta d'una retallada important que afectarà molts alumnes i les seves famílies. El vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma (UAB), Lluís Quintana, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" el valor de les beques Erasmus: "En el seu currículum és una cosa important, encara que no sigui obligatòria. I això vol dir que les famílies hauran de fer un esforç suplementari encara més important".

A partir d'ara les ajudes Erasmus només les podran rebre els alumnes que ja hagin tingut una beca de caràcter general durant el curs anterior i això vol dir els que tenen pocs recursos econòmics. La resta de joves que vulguin estudiar en una universitat a l'estranger perdran els 150 euros mensuals que rebien fins ara.

El pressupost total destinat a aquests ajuts passa dels 37 milions de l'any passat a poc més de 15 per a aquest curs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut