Instal·lacions de Canal 9.
Instal·lacions de Canal 9.
València

La justícia anul·la l'ERO a Ràdio Televisió Valenciana

La justícia ha decidit anul·lar l'ERO de Ràdio Televisió Valenciana. L'Expedient de Regulació d'Ocupació va afectar prop d'un miler de treballadors. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha ordenat la readmissió de tots els acomiadats. La fiscalia havia demanat la nul·litat d'aquest expedient per "irregularitats" en el procediment i per entendre que hi va haver un tracte discriminatori entre els diferents treballadors.

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha declarat nul l'Expedient de Regulació d'Ocupació de Ràdio Televisió Valenciana. L'ERO es va aprovar a l'agost de l'any passat i va afectar 1.198 treballadors. La sentència obliga l'ens a "reincorporar els treballadors acomiadats en els seus corresponents llocs de treball". El tribunal considera que s'han vulnerat els drets fonamentals i les llibertats públiques dels afectats. La decisió judicial arriba tot just després que el mitjà públic ha aprovat un nou pressupost adaptat a la nova plantilla.

La fiscalia ja havia demanat la nul·litat d'aquest expedient per "irregularitats" en el procediment i per entendre que hi va haver un tracte discriminatori entre els diferents treballadors. El ministeri públic va dir que s'havien vulnerat els drets fonamentals.

La sentència de la Sala Social del TSJCV es refereix al judici dels dies 22 i 23 d'octubre sobre les demandes col·lectives presentades per quatre sindicats contra aquests acomiadaments col·lectius. Contra aquesta decisió, la sala preveu un recurs al Suprem, que es pot formular en el termini de 5 dies.

Anar al contingut