L'hemicicle del Parlament de Catalunya, en una imatge d'arxiu.
El projecte de llei de pressupost comença la tramitació parlamentària.
Barcelona

El projecte de llei de pressupost comença la tramitació amb l'objectiu de ser aprovat el 19 de desembre

El projecte de llei de pressupost de la Generalitat i el de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic per al 2014, que aquest matí ha lliurat al Parlament el conseller Andreu Mas-Colell, comencen avui mateix la tramitació amb l'objectiu de ser aprovats el 19 i el 20 de desembre, respectivament.

RedaccióActualitzat
El projecte de llei de pressupost de la Generalitat i el de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic per al 2014, conegut també per llei d'acompanyament del pressupost, lliurats al Parlament pel conseller Andreu Mas-Colell, comencen aquest mateix dimarts la tramitació corresponent per poder ser aprovats el 19 i el 20 de desembre, respectivament.

La mesa i la junta de portaveus s'han reunit aquest migdia per admetre'ls a tràmit, ordenar-ne la publicació avui mateix al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya i obrir el període de presentació d'esmenes a la totalitat, que acabarà, en el cas del projecte de llei de pressupost, a dos quarts de deu del 18 de novembre, i en el del de mesures, a dos quarts de deu del 13 de novembre. La mesa i la junta també han obert avui el termini perquè els grups puguin presentar esmenes a l'articulat del projecte de llei de pressupost, que acabarà a dos quarts de deu del 26 de novembre.

El 20 de novembre el ple farà el debat de totalitat dels dos projectes de llei, en què el conseller d'Economia i Coneixement els presenta i els grups defensen les esmenes a la totalitat que puguin haver presentat. Un cop acabat el debat, si les esmenes a la totalitat són rebutjades, els projectes de llei continuaran la tramitació en comissió.

Del 25 al 29 de novembre les comissions legislatives han de fer el debat de totalitat de les corresponents seccions pressupostàries del projecte de llei de pressupost. Així doncs, cada conseller presentarà en comissió el pressupost per al 2014 i els grups defensaran les esmenes a la totalitat que hi hagin presentat, que es votaran al final del debat.

El 10 de desembre la comissió d'Economia, Finances i Pressupost ha de votar el dictamen del projecte de llei de pressupost de la Generalitat, que inclourà les esmenes a l'articulat aprovades i també les que hagin estat rebutjades i els grups reservin per tornar a defensar davant el ple.

Finalment, estan previstos pel 19 de desembre el debat i la votació finals del ple per a l'aprovació de la llei de pressupost del 2014.

 

 

 

Anar al contingut