Un lector amb un llibre a les mans.
Les novel·les distòpiques descriuen societats futures indesitjables.
Barcelona

L'èxit de les novel·les distòpiques arriba al mercat editorial català

En poques setmanes han aparegut diverses novetats d'autors catalans que, a través d'aquest gènere que descriu societats futures no desitjables, fan una crítica al món actual. Són "Terra inhòspita", de Maria Dolors Millat, "La peixera", de Maiol de Gràcia Clotet, i "El cementiri", de Gerard Guix.

RedaccióActualitzat

L'èxit de les novel·les distòpiques, que descriuen societats futures indesitjables, arriba també al mercat català. En poques setmanes han aparegut diverses novetats d'autors catalans que, a través d'aquest gènere, fan una crítica al món actual.

Es tracta de "Terra inhòspita", de Maria Dolors Millat; "La peixera", de Maiol de Gràcia Clotet, i "El cementiri", de Gerard Guix. Tots tres parlen d'una societat vigilada i sotmesa en un futur no gaire llunyà, i dos d'ells se centren en Barcelona.

Segons Guix, aquesta és la resposta al moment convuls de la societat d'ara ja que aquestes històries "et permeten fer una critica social de coses d'ara, però que situades en el futur t'obren nous mons".

"La ciència ficció et permet plantejar grans dilemes morals, com la clonació humana o els límits de la robòtica. Moltes vegades la filosofia que hi ha al darrere i el que t'està explicant és molt a tenir en compte", ha reflexionat l'escriptor. 

L'èxit dels llibres distòpics ha arribat també a clàssics com "1984", de George Orwell. Arran de les filtracions sobre espionatge d'Edward Snowden, les vendes del llibre van augmentar en un 7.000 % a Amazon.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut