Salvador Milà (esquerra) i Ernest Urtasun (Foto: ACN)
Salvador Milà (esquerra) i Ernest Urtasun (Foto: ACN)
Barcelona

Salvador Milà i Ernest Urtasun, rivals en les primeres primàries d'ICV amb dos candidats en deu anys

L'exconseller Salvador Milà i l'economista Ernest Urtasun disputaran la candidatura ecosocialista de cara a les eleccions europees del maig del 2014. Tots dos aspirants hauran de tenir l'aval d'almenys 50 militants. En total, podran votar 5.727 persones, entre militants i amics amb dret a participar a les primàries. Les votacions començaran l'1 de desembre i acabaran el 20 de desembre.

RedaccióActualitzat

La recollida d'avals per al procés de primàries a Iniciativa, per rellevar l'eurodiputat Raül Romeva, de cara a les eleccions europees del maig del 2014, ja ha començat. L'exconseller Salvador Milà i l'economista Ernest Urtasun disputaran la candidatura ecosocialista en aquests comicis.

Salvador Milà, polític veterà i advocat, de 60 anys, va ser conseller de Medi Ambient i Habitatge al primer govern tripartit i actualment és diputat al Parlament. Ernest Urtasun, de 31 anys, és economista i treballa al Ministeri d'Exteriors. Ha estat assessor de Raül Romeva durant quatre anys, i de fet ja va anar de número 2 a les llistes d'Iniciativa per a les eleccions europees del 2009. Se'l considera un valor emergent que té la confiança de la direcció ecosocialista.

Votacions al desembre

Tots dos aspirants hauran de tenir l'aval d'almenys 50 militants. El 23 de novembre començarà la campanya electoral a les agrupacions territorials. En total, podran votar 5.727 persones, entre militants i simpatitzants amb dret a participar a les primàries. Les votacions començaran l'1 de desembre i acabaran el 20 de desembre. Entre l'1 i el 8 es farà la votació electrònica mitjançant la intranet de la web de la formació ecosocialista, i a partir del 9 es podrà votar a les agrupacions territorials on se situïn les urnes.

El dia 21 de desembre es farà el recompte oficial dels resultats de les primàries, uns resultats que hauran de ser ratificats en un Consell Nacional.

Aquest serà el primer cop en més d'una dècada que Iniciativa farà unes eleccions primàries amb més d'un candidat. L'únic cop que va passar això va ser a les eleccions legislatives de l'any 2000. L'aleshores diputat i vicepresident del partit, Joan Saura, va guanyar el seu contrincant, el promotor cultural Pere Camps.

Anar al contingut