Barcelona

Un taxi híbrid que hauria estat manipulat explota a la Via Júlia de Barcelona

Es desconeix per què ha explotat el taxi, un vehicle híbrid que ha quedat totalment destrossat. El fabricant, Toyota, assegura que un tercer "completament aliè a la companyia" hi havia fet una instal·lació de gas liqüat de petroli, una modificació que l'automobilística desaprova.

RedaccióActualitzat

Ensurt a la Via Júlia de Barcelona. Un taxi ha explotat per causes que es desconeixen. El taxista ha estat traslladat a la Vall d'Hebron amb cremades de primer grau al cap. Dues persones més també han estat ingressades lleus per trauma sonor.

Persones que n'han estat testimonis ens han informat via Twitter de l'incident i ens han fet arribar fotografies i vídeos en què es pot veure l'estat en què ha quedat el taxi, un vehicle híbrid que, segons el fabricant, Toyota, hauria estat manipulat. El cotxe ha quedat totalment destrossat i la peça del sostre ha sortit disparada i s'ha desplaçat uns metres. Efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat al lloc dels fets.

Toyota Espanya ha considerat "tècnicament impossible" que un Toyota Prius de sèrie i sense modificacions esclati com ho ha fet aquest taxi. L'empresa ha indicat que el vehicle havia estat modificat per un tercer amb una instal·lació de gas liquat de petroli (GLP). Aquest canvi l'hauria fet un tercer "completament aliè a Toyota o la seva xarxa de concessionaris". L'automobilística desaprova modificar els seus vehicles amb la instal·lació de GLP i ha enviat un enginyer a Barcelona per analitzar el cotxe i emetre un dictamen tècnic que expliqui el que ha passat.

L'Institut Metropolità del Taxi ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies del sinistre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut