Madrid

Presó sota fiança d'1,5 milions d'euros per a l'exdirector general de la CAM

El jutge Javier Gómez Bermúdez envia a la presó Roberto López i el també exdirectiu Daniel Gil. Estan acusats de desviar 250 milions d'euros a les Antilles Holandeses. Tres dels nou últims detinguts en aquest cas han quedat en llibertat. El jutge creu que els arrestats volien fugir a Curaçao.

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha ordenat presó eludible amb una fiança d'1,5 milions d'euros per a Roberto López Abada, l'exdirector general de la CAM detingut dimecres juntament amb 9 exdirectius més de l'entitat. El magistrat també envia a la presó l'exdirector d'Empreses, Daniel Gil, en aquest cas amb una fiança de 400.000 euros.

Estan acusats de desviar 247 milions d'euros al paradís fiscal de les Antilles Holandeses. Tots dos seran a Soto del Real mentre no paguin les fiances.

El jutge ha deixat en llibertat tres dels detinguts: l'exdirector general de Participacions, Vicente Sánchez; l'exdirector econòmic de Valfensal, Francisco Climent, i l'exdirector de la Divisió Internacional i de Negoci Hoteler, César Véliz. Aquest últim s'ha negat a declarar i ha quedat en llibertat només deu minuts després de comparèixer davant el jutge.

En aquesta causa hi ha onze persones imputades. Després que aquest dimecres s'ordenés la detenció de cinc persones, hi ha vint persones implicades en aquesta peça separada de la que investiga les presumptes irregularitats en la gestió de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani.

Risc de fuga a Curaçao

En la seva resolució, el jutge justifica les detencion s pel risc de fuga. Assegura que tenien els mitjans per fugir a Curaçao, a la Antilles Holandeses, on no hi ha conveni d'extradició amb Espanya.

Arran d'una denúncia del FROB, el jutge Javier Gómez Bermúdez investiga si els exresponsables de la caixa i alguns empresaris van obtenir "lucre personal" a través de cinc operacions: la compravenda de tres hotels i l'adquisició de dues parcel·les a la República Dominicana i Mèxic. Aquests moviments haurien servit de "pantalla" per a una transferència de fons no justificada" des de la CAM cap a la societat Valfensal, participada de l'entitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut