Manresa

Jordi Savall inaugura la Fira Mediterrània amb un concert de músiques otomanes, cristianes i jueves

Manresa acull una nova edició de la Fira Mediterrània, que ha arrencat amb el concert "Mare Nostrum", de Jordi Savall, un diàleg entre músiques otomanes, cristianes i jueves. La 16a edició d'aquesta fira inclourà actuacions destacades, com les de Kiko Veneno. Hi haurà uns 200 espectacles i s'hi esperen més de 100.000 espectadors.

RedaccióActualitzat

El músic i compositor Jordi Savall ha ofert el concert inaugural de la 16a Fira Mediterrània, que es fa a Manresa. Savall és l'artista convidat de l'edició d'aquest any de la fira. A l'espectacle que va presentar aquest dijous a la nit, "Mare Nostrum", s'han donat la mà músiques otomanes, cristianes i jueves. Es tracta d'una "profunda reflexió" sobre la història i la idiosincràsia del mar Mediterrani i els seus pobles.

El certamen d'aquest any presenta més de 200 espectacles, que es podran veure fins diumenge a diferents escenaris de la ciutat. La Fira Mediterrània espera tenir uns 100.000 espectadors, un nombre semblant a edicions anteriors. Música, dansa, teatre... diferents propostes artístiques de països del Mediterrani es donen cita en aquesta fira internacional.

A més de Jordi Savall, hi ha una llista àmplia i destacada de músics que participaran en el decurs dels quatre dies de programació de la Fira Mediterrània. Hi serà, per exemple, Kiko Veneno. De l'apartat de coproduccions, en destaca l'espectacle "Música en terres de cruïlla", que reunirà diversos artistes i formacions a l'escenari, com Pep Gimeno "Botifarra" i Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Més enllà del ressò cultural, la Fira Mediterrània també té un important impacte econòmic, uns 13 milions d'euros, tant pel benefici que deixa a la ciutat com per la xifra de contractació d'espectacles que genera.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut