Ester Quintana, a la comissió que va aprovar la prohibició de les pilotes de goma. (Foto: ACN)
Ester Quintana, a la comissió que ha aprovar la prohibició de les pilotes de goma. (Foto: ACN)
Barcelona

Quintana, després de la prohibició de les pilotes de goma: "Jo les recordaré tota la vida, i com jo, moltes altres persones"

Poc després que el Parlament hagi prohibit l'ús de pilotes de goma a partir de l'abril que ve, Ester Quintana ha assegurat que "ens aixecarà l'ànim per poder seguir vivint". Tot i això, ha volgut recordar: "Jo les recordaré durant tota la vida, i com jo, moltes altres persones".

RedaccióActualitzat

Ester Quintana està contenta, però només en part. La dona que va perdre un ull presumptament per l'impacte d'un projectil llançat pels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls del 14-N, ha assegurat que la prohibició de les pilotes de goma "ens aixecarà l'ànim per poder seguir vivint". Tot i això, ha volgut recordar: "Jo les recordaré durant tota la vida, i com jo, moltes altres persones".

Quintana, que ha destacat que ha estat una feina conjunta de moltes persones que abans que ella havien estat víctimes d'aquesta arma, també ha afirmat sentir-se "esgarrifada" davant la possible substitució de les pilotes de goma pels projectils viscoelàstics, que, segons ha dit, "són igual de lesius".

La comissió d'estudi d'ordre públic, creada arran del "cas Ester Quintana", ha aprovat la prohibició de les pilotes de goma, però ha rebutjat suprimir també els projectils de precisió, que s'entreveuen com la principal alternativa per substituir les escopetes que s'han vetat.

Anar al contingut