Robert Manrique, expresident de l'Associació de Víctimes del Terrorisme i víctima de l'atemptat d'Hipercor.
Robert Manrique, expresident de l'Associació de Víctimes del Terrorisme i víctima de l'atemptat d'Hipercor.
Barcelona

Robert Manrique, víctima d'Hipercor, assegura que és "moralment dur" veure sortir Troitiño de la presó, però que "les lleis s'han de complir"

Una de les víctimes de l'atemptat d'Hipercor, Robert Manrique, ha dit a TV3 que és moralment dur veure sortir Troitiño de la presó, però que les lleis s'han de complir. Manrique va ser una de les primeres víctimes a trobar-se a la presó amb un dels seus botxins, un altre dels etarres autor de l'atemptat d'Hipercor.

Televisió de CatalunyaActualitzat

Robert Manrique, una de les víctimes d'Hipercor, accepta amb dolor que els autors de l'atemptat que el van ferir a ell i a una quarantena més de persones i que va acabar amb la vida de vint-i-una més, surti de la presó. Manrique va ser una de les primeres víctimes a trobar-se a la presó amb un dels seus botxins, un altre dels etarres autor de l'atemptat d'Hipercor.

Sobre la sortida en llibertat aquest divendres de Domingo Troitiño, un dels etarres responsables de l'atemptat d'Hipercor, Manrique ha dit que  "moralment fa mal, perquè veus com un individu amb vint-i-quatre morts a Catalunya i amb més de cent ferits, doncs resulta que amb aquests pocs anys de presó ja ha complert", explica. Però alhora es mostra comprensiu, quan assegura que "jurídicament" no pot dir res i que "les lleis s'han de complir". Manrique també argumenta que "la proporció dels anys de condemna amb el mal comès és mínima", però que, en tot cas, és "el que diu la llei", perquè, a partir de la segona víctima mortal, "la tercera, la vintena... surten gratis".

Sempre va tenir clar que la "doctrina Parot" no es podia aplicar retroactivament, però també té clar que el nou Codi Penal assegura el compliment dels 30 anys de presó, i per això va arrencar fa uns dies el compromís del ministre de l'Interior. Així, es mostra convençut que els presos que han ingressat "des del 95 cap aquí, no sortiran abans de cumplir els 30 anys de presó" i recorda que el ministre li va dir "públicament que es comprometia que això seria així, que no sortirien. Espero que sigui així", subratlla.

Manrique també reclama que les administracions atenguin millor les víctimes i denuncia que, "en el mateix tema d'Hipercor, com a tal, hi ha un grup de 33 víctimes que encara estan pendents d'una indemnització". A vegades, reflexiona en veu alta, "em pregunto per què està l'administració, que hauria de vetllar per aquestes persones?"

Robert Manrique ja no forma part de l'associació de víctimes que va presidir, perquè considera que en els últims anys s'han polititzat i no representa el conjunt dels afectats.

Anar al contingut