Sabadell

Bustos "feia i desfeia al seu gust" tant a Sabadell com a la Federació de Municipis, segons l'informe dels Mossos

Així ho afirma l'informe de la investigació criminal del cas feta pels Mossos d'Esquadra, documentació a què ha tingut accés Catalunya Informació. L'informe se sustenta en més de 300 trucades, converses i missatges que Bustos va enviar des del seu telèfon mòbil.

Catalunya InformacióActualitzat

L'exalcalde de Sabadell i imputat pel "cas Mercuri" de presumpta corrupció urbanística, Manuel Bustos, "feia i desfeia al seu gust" tant al consistori com a la Federació de Municipis de Catalunya que va presidir. Així ho afirma l'informe de la investigació criminal del cas feta pels Mossos d'Esquadra, documentació a què ha tingut accés Catalunya Informació.

Segons aquest informe policial, inclòs al sumari del "cas Mercuri", Bustos no tenia cap recança a buscar un tracte de favor d'alts càrrecs del seu partit per beneficiar els seus interessos. A tall d'exemple, els Mossos fan constar que fins i tot va contactar amb l'actual presidenta de la Junta d'Andalusia, la socialista Susana Díaz, perquè es reunís amb un periodista amic seu per invertir a la televisió andalusa.

L'informe se sustenta en més de 300 trucades, converses i missatges que Bustos va enviar des del seu telèfon mòbil.

Van alertar Bustos que seria imputat un mes abans

En un d'aquests missatges, l'exsecretari d'Organització del PSC Daniel Fernández reclama a Bustos que es posi en contacte amb ell de manera urgent. D'aquí, una trobada, l'endemà mateix, a Barcelona, que segons els investigadors serveix perquè Fernández alerti Bustos que serà imputat, un mes abans de la decisió judicial.

Fernández ofereix a Bustos concórrer a les llistes de les autonòmiques del 25 de novembre per tenir la condició d'aforat quan la imputació arribi. Bustos però, finalment ho rebutja.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut