Sant Joan Despí

Forcades diu que les seves reivindicacions anticapitalistes no són utòpiques

La monja Teresa Forcades diu que el moviment Procés Constituent té com a objectiu convèncer la gent que les reivindicacions socials són possibles. Forcades, impulsora, amb Arcadi Oliveres, de Procés Constituent, ha dit que de la mateix manera que la independència de Catalunya ja sembla possible, les seves reivindicacions anticapitalistes no són utòpiques.

RedaccióActualitzat

El Procés Constituent que impulsen Teresa Forcades i Arcadi Oliveres farà la primera assemblea general mes que ve. En "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, Forcades ha dit que fins que no facin aquest pas no establiran contactes formals amb Iniciativa o la CUP per explorar si poden col·laborar. També ha explicat que després de recollir 45.800 adhesions, Procés Constituent aspira que la ciutadania es cregui que les seves reivindicacions anticapitalistes no són utòpiques.

Procés Constituent farà la seva primera assemblea general el 22 de desembre per crear una estructura mínima que els permeti funcionar com a organització. També ha explicat que després de recollir 45.800 adhesions, Procés Constituent aspira ara a convèncer la ciutadania, com ha passat amb el discurs independentista, que les seves reivindicacions anticapitalistes no són utòpiques.

"Hi ha hagut molt de temps on quatre romàntics encara deien 'independència' i la majoria deien 'això no és possible, seria molt maco però no és possible'. Però això ja ha canviat, ara la majoria, tot i que hi ha poders fàctics que ens diuen 'no és possible, no és possible', cada vegada més sembla ridícula, aquesta afirmació. No sé si en tindrem o no en tindrem, jo crec que sí, però ara la independència de Catalunya ja no es veu com una cosa ridícula, es veu com una cosa possible; doncs això és exactament el mateix amb les reivindicacions anticapitalistes."

Forcades també critica que els partits polítics estiguin sotmesos al poder econòmic. "La manera com ho fem avui dia fa que el partit polític, com més important sigui, per tant, com més possibilitats tingui d'accedir al govern, més diners necessiti per fer aquestes campanyes electorals que hipotequen la seva presa de decisions futura." La monja benedictina ha denunciat que "el problema és que tenim un poder polític que està sotmès al poder econòmic, i això, evidentment és una burla de la democràcia."

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut