Imatge d'arxiu d'una aula amb estudiants. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'una aula amb estudiants. (Foto: ACN)
Barcelona

Estudiar a les Escoles Oficials d'Idiomes costarà un 55% més el curs que ve i es penalitzarà els que repeteixin

Estudiar a les Escoles Oficials d'Idiomes costarà un 55% més el curs que ve. La pujada de preu suposarà que el curs que ara costa 175 euros en costi 275 i hi haurà una penalització pels que repeteixin. L'administració justifica la pujada al·legant que l'usuari continuarà pagant menys del cost real.

RedaccióActualitzat

Estudiar a les Escoles Oficials d'Idiomes costarà un 55% més el curs que ve. La pujada de preu suposarà que el curs que ara costa 175 euros en costi 275 i hi haurà una penalització pels que repeteixin.

Melcior Arcarons, director general dels Ensenyaments de Règim Especial, ho justifica assegurant que "en qualsevol dels casos possibles, l'usuari paga menys, clarament menys, que el cost, fins i tot l'estudiant aquell que repeteix paga menys que el cost del curs. Continua sent l'oferta més barata de les que hi ha per ensenyament de llengua postobligatoris."

La notícia coincideix amb la decisió del govern d'exigir un nivell B2 de llengua estrangera per obtenir qualsevol títol de grau a les universitats catalanes i ha estat criticada per les mateixes direccions de les EOIs.

Terencio Simón, el màxim responsable de l'Escola Oficial d'Idiomes de Drassanes, a Barcelona, es mostra crític amb la situació. "En el moment en què estem, crec que no és el més apropiat per a una pujada tan desmesurada que hi ha hagut. I sobretot la pujada de la primera repetició perquè no és el mateix estudiar anglès, francès, que estudiar rus o àrab, que són llengües que costen molt més, i tampoc no és el mateix un noi de 18 anys que una persona de la meva edat, que costa molt més."

Davant la ja inevitable pujada de preus, els alumnes, a través dels seus portaveus, reclamen beques o que els permetin pagar fraccionadament la matrícula. Nico Lara és el representant dels estudiants al consell escolar de l'escola de Drassanes, i diu que "si l'executiu preveu una pujada, hauria de preveure un pal·liatiu, i si no ho preveuen, "nosaltres podem protestar molt i ens podem pintar samarretes de groc, de verd o ens les podem pintar de carabassa, si volem, però és la voluntat de l'executiu: si no la tenen, podem estar tot el dia al carrer."

Ensenyament no preveu cap tipus d'ajut específic per compensar aquesta pujada, però recorda que hi ha bonificacions per a famílies nombroses i que els estudiants universitaris que tenen beca del ministeri no han de pagar matrícula a les escoles oficials d'idiomes.

 

Anar al contingut