Barcelona

La Generalitat i la Universitat de Barcelona tindran representants al patronat de l'Hospital Clínic de Barcelona

La direcció de l'hospital volia els polítics fora dels òrgans de gestió, però no ho han aconseguit. La Generalitat i la Universitat de Barcelona tindran els seus representrants en el patronat.

Televisió de CatalunyaActualitzat

Durant mesos, el fantasma de la privatització va planar sobre l'Hospital Clínic de Barcelona, en el moment en què es dissenyava el seu nou model de gestió. La proposta de la direcció que fos una fundació sense ànim de lucre, amb un patronat sense l'administració, no va aconseguir fer desaparèixer aquesta por, ni entre l'opinió pública, ni entre els parlamentaris, que finalment han optat per un Consorci entre la Generalitat i la Universitat de Barcelona.

La direcció de l'hospital volia els polítics fora dels òrgans de gestió, però no ho han aconseguit. La Generalitat i la Universitat de Barcelona tindran els seus representrants en el patronat. Es manté, això sí, la presència dels metges, tan característica del Clínic, i, per primera vegada en un hospital, s'hi incorporen també infermeres i altres professionals diplomats per mantenir, tal com explica Carme Baños, presidenta del comitè de delegades d'infermeria "el contacte amb la realitat". Ho argumenta per la capacitació que aquest col·lectiu "millor que ningú altre" va adquirint perquè ells són, al seu parer, els professionals que estan "24 hores al costat del pacient i això dóna una informació" i una experiència "que cap altre la pot substituir".

No volen perdre la llibertat de decisió no lligada a interessos polítics

Fins ara, els metges ja participaven en l'elecció de tots els càrrecs, de director mèdic cap avall, però ara volen fer un pas més. Es farà un consorci nou, explica Rafael Molina, president del comitè de delegats mèdics. "Nosaltres voldríem ser d'alguna manera al patronat" que és l'òrgan "que prendrà les decisions més rellevants", com per exemple, l'elecció del director general, "el càrrec directiu de més importància", opina. En la línia, assegura Molina, que ells podran a partir d'ara "influir i participar en la seva elecció".

I és que al Clínic estan acostumats a tenir una direcció i una gestió estables, no lligades a decisions polítiques ni a resultats electorals, com sí que els passa en altres hospitals. Fins ara, els ha anat prou bé i no volen perdre aquesta llibertat de decisió no lligada a interessos polítics.

Xavier Pomés, president del Patronat, creu que no es portaran a terme "decisions unilaterals". De les seves paraules es desprèn que no seria lògic perquè "quin polític hi hauria que volgués prendre una decisió" sabent que la força professional de l'hospital "no la veu bé perquè considera que està equivocada?", es pregunta.

D'aquí a uns sis mesos estarà enllestit aquest nou model i es veurà si el Clínic conserva la seva particular manera de fer, que l'ha situat entre els millors hospitals de l'estat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut