Imatge d'arxiu de la protesta a Mallorca contra el TIL.
Imatge d'arxiu de la protesta a Mallorca contra el TIL.
Maó

Vaga de l'ensenyament a Menorca, Eïvissa i Formentera contra el TIL

La jornada de protesta per rebutjar la proposta de trilinguïsme del govern del PP balear s'ha convocat coincidint amb el començament de l'avaluació que s'ha de fer a primer, tercer i cinquè de Primària.

RedaccióActualitzat

Avui hi ha vaga a la vaga de l'ensenyament a Menorca, Eivissa i Formentera, per rebutjar la proposta de trilinguïsme del govern del PP balear. La jornada de protesta s'ha convocat coincidint amb el començament de l'avaluació que s'ha de fer a primer, tercer i cinquè de Primària. Els exàmens són unes proves lingüístiques en català, castellà i anglès que afecten 50 centres pilots i que pretenen ser l'avaluació inicial del TIL.

Els mestres mantenen que no estan disposats a aplicar-lo i es manté aquesta tònica general de desobediència al decret.

Divendres ja es va fer una altra aturada a Mallorca, concretament una concentració davant del Consell Insular, on es reunien els alcaldes de l'illa.

La vaga al sector de l'ensenyament de les Balears va arrencar el 16 de setembre en protesta pel TIL, el decret aprovat pel govern del popular Juan Ramón Bauzà, per promoure el trilingüisme i criticat pels sindicats de docents, en considerar que redueix les hores dedicades a l'ensenyament del català.

Mestres i pares rebutgen el TIL, el decret del govern del PP perquè consideren que redueix les hores dedicades a l'ensenyament en català.

 

Anar al contingut